Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik Kieftenburg, MJ Pronk:

"Inkopen van appelen momenteel grotere uitdaging dan verkopen"

Tholen - Het verschil tussen de appel- en perenmarkt is momenteel groot, constateert Erik Kieftenburg van MJ Pronk uit Zwaagdijk. "Wat appelen betreft, hebben we overal tekort van. Inkopen is momenteel een grotere uitdaging dan verkopen. Grotere partijen Elstar zijn er al niet meer en ook de voorraad Jonagold schiet aardig op. Er zullen de komende maanden heus nog wel Hollandse appelen op de markt zijn, omdat je het gaat uitsmeren, maar dat worden wel hele andere prijzen. Zo gaat de prijs van de Boskoop nu al richting de 1,70 euro!"

"De peren blijven daar ver op achter. Naarmate we verder in het seizoen komen, verwacht ik nog wel een keer een opleving, maar voorlopig zitten er genoeg peren. Prijzen liggen rond de 70-85 cent voor de grotere maten en 45-55 cent voor de 55-65-sortering, al met al niet om over een huis te schrijven, zeker niet als je ze zo lang hebt bewaard", constateert de handelaar.

In Noord-Holland hoeven de telers volgens hem nog niet te beregenen tegen de vorst. "Er staat hier nog niks in bloei, we lopen sowieso tien dagen later ten opzichte van het zuiden. Wel geven ze de hele week nog wat nachtvorst af en heeft de aanplant te lijden onder de hagelbuien. Het ziet er allemaal zeer fragiel uit."

Voor meer informatie:
Erik Kieftenburg
MJ Pronk
Groothandelsmarkt 2
1681 NN Zwaagdijk
erik@mjpronk.nl 
www.mjpronk.nl