Berries Pride presenteert nieuwe duurzame blauwe bessen verpakking

Vanaf vandaag levert Berries Pride haar EAT ME blauwe bessen ook in deze kartonnen verpakking. Dit bakje is duurzamer en heeft verschillende voordelen voor de consument.

"Duurzaamheid zit in het DNA van Berries Pride en het bedrijf was dan ook al enige tijd op zoek naar een duurzaam alternatief voor het plastic bakje. Samen met Bama Packaging vonden ze de oplossing in deze nieuwe kartonnen verpakking", aldus Berries Pride. 

Door karton in plaats van plastic als hoofdmateriaal te gebruiken, verminderen ze de productie en verspilling van nieuw plastic drastisch. Ook de vierkante vorm biedt een groot voordeel. Het zorgt ervoor dat Berries Pride 65% meer gewicht per europallet kan transporteren. Hiermee verlagen zij de CO2-uitstoot met betrekking tot het transport, waardoor ze hun klimaatvoetafdruk verkleinen.

Naast de voordelen op het gebied van duurzaamheid, is ook aan de consument gedacht. Dankzij het grote venster is de inhoud goed te zien. De bessen kunnen in het bakje worden gewassen, omdat het bakje twee gaatjes in de bodem heeft. Ook is het bakje hersluitbaar. Het mooiste voordeel voor de consument is misschien wel de mogelijkheid om het bakje aan de zijkant te openen. Daarmee kan een portie bessen uit het bakje worden geschud, waarna het eenvoudig weer kan worden gesloten.

"Wij zijn ervan overtuigd dat dit kartonnen bakje de perfecte volgende stap is op weg naar een 100% duurzame verpakking. De verpakking is gepatenteerd. Op dit moment werken we aan het testen en finetunen van duurzame verpakkingen voor aardbeien, frambozen en bramen. Dit proces zal in maart worden afgerond. De verwachting is dat de kartonnen verpakkingen voor bramen en frambozen in mei kunnen worden geïntroduceerd. De lancering van de verpakking voor aardbeien staat voor eind van dit jaar op de planning," aldus Priscilla Wolf, Sr Marketeer Berries Pride.

Voor meer informatie:
Priscilla Wolf
Berries Pride
+31 174 219154
info@berriespride.nl 
www.berriespride.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven