Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Brabants Asperge Genootschap

"Tot op heden nog geen asperges van de volle grond"

"Van een winter is (bijna) geen sprake geweest, de natuur loopt al uit en de "aspergekoorts" loopt al op", laat het Brabants Asperge Genootschap weten. "Er doen zich vele varianten van nieuws voor over de komst van de eerste asperges. Er worden tot op heden nog geen asperges gestoken van de volle grond."

"Alle asperges welke tot op heden worden geoogst en te koop worden aangeboden, zijn incidenteel en alle afkomstig uit de kas, van  verwarmde velden en import. Dit heeft dus niets te maken met de echte voorjaarsprimeur waarmee het aspergeseizoen daadwerkelijk van start kan gaan bij alle aspergetelers", zegt het genootschap. 

"Bij het officiƫle meldpunt, het secretariaat van het Brabants Asperge Genootschap, is tot op heden nog geen melding binnen van een asperge afkomstig van de volle grond. Zodra er een melding binnenkomt, zal een onafhankelijke commissie ter plaatse gaan controleren of deze melding juist is. Deze melding moet aan vele criteria voldoen en het aspergeseizoen inluiden, zie: spelregels eerste asperges. Zodra de melding juist is bevonden, zullen wij u op de hoogte stellen", besluit het Brabants Asperge Genootschap.

Voor meer informatie:
Brabants Asperge Genootschap
06-20766806
073-8512042
info@brabantseasperge.nl 
www.brabantseasperge.nl  

Publicatiedatum: