Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Eerste Britse asperges bij Waitrose

Waitrose is de eerste Britse supermarkt die de nieuwe Britse asperges van het seizoen in zijn schappen verwelkomt, acht weken eerder dan het gebruikelijke hoogseizoen.

De recordoogst aan asperges wordt geteeld door Sandy Booth op zijn bedrijf in New Forest, waar door de grotere lichtinval en de warmere temperaturen die van nature aan de Britse zuidkust voorkomen, de oogst vroeger kan plaatsvinden dan voorheen.

De vroege Britse asperges zullen vanaf woensdag 24 februari verkrijgbaar zijn in geselecteerde Waitrose-winkels, voordat ze half/eind maart in het hele land verkrijgbaar zullen zijn.

Lucy Broughton, inkoper groenten bij Waitrose: "We zijn blij dat we onze klanten asperges van eigen bodem eerder dan gebruikelijk kunnen aanbieden. Voor ons markeert dit het begin van de lente en we hopen dat klanten enthousiast zullen zijn over het feit dat de lente nu al in aantocht is!"

Gijnlim, speciaal voor Waitrose geteeld aan de zuidkust van Engeland, is een aspergevariëteit die eerder beschikbaar is door geavanceerde teelttechnieken en het klimaat aan de zuidkust.

De asperges worden geteeld in verhoogde bedden overdekt met een combinatie van zwarte en witte vliesdoekunnels over elk bed om de kerntemperatuur van de planten te verhogen. Het substraat is aan de zijkanten ook bedekt met zwarte bodembedekking en een zeer dun zwart membraan dat de asperges tegen de kou beschermt en tegelijk de warmte van de winterzon opvangt en vasthoudt. Het substraat warmt sneller op dan grond, vandaar de vroegere oogst. En een laag zand over de grond heeft twee voordelen: ten eerste wordt de grondtemperatuur gehandhaafd en ten tweede kunnen de spiesen gemakkelijker en zonder grond uit de bodem komen.

De populariteit van asperges onder klanten is blijven stijgen: jaarlijks wordt 667% meer naar deze lentegroenten gezocht op Waitrose.com. Populaire recepten zijn: green baked eggs met jonge asperges; asperge, citroen & pecorino pasta; klassieke erwten & asperge risotto met salie boter.

De eerste Britse asperges van Waitrose van € 4/200g zullen vanaf 24 februari verkrijgbaar zijn in geselecteerde winkels.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven