Eerste bio-komkommers brengen €2000 op voor het goede doel

De eerste Belgische bio-komkommers van het nieuwe seizoen zijn vanmorgen verkocht bij BelOrta. Deze brachten €1000 op waarna BelOrta dit verdubbelde en het bedrag schonk aan vzw B-asiel uit Vrasene.

Bio-producent Koen Van Hauteghem (Vitaetom) uit Zwijndrecht leverde de eerste Belgische bio-komkommers aan en Bernard Craeye (Biofresh) kocht ze aan een symbolische prijs van €1000. BelOrta verdubbelde dit bedrag en kon op die manier vzw B-asiel blij maken met een cheque van €2000.


Sander De Proost (BelOrta) - Cecile Hennissen (B-asiel) - Bernard Craeye (Biofresh) - Koen Van Hauteghem (Vitaetom)

"We zijn BelOrta zeer dankbaar voor deze schenking. Hiermee kunnen we extra producten kopen voor in onze kruidenenier 'De Brug'. Zo zullen we olijfolie, frituurolie, smeer- en bakmargarine aanschaffen, want daarvan hebben we op dit moment een groot tekort", vertelt Cecile Hennissen, vrijwilliger bij B-asiel.

Populariteit van bio in stijgende lijn
In 2020 werden 2.500.000 stuks bio-komkommers verkocht bij BelOrta, een stijging van 31% ten opzichte van 2018. Door goede onderlinge afspraken tussen de telers rond teelrotaties, zullen de bio-komkommers ononderbroken beschikbaar zijn tot begin november bij de BelOrta bio-afdeling. Bovendien biedt BelOrta bio verschillende mogelijkheden aan voor het verhandelen van deze komkommers, waaronder ook kleinverpakkingen zoals banderol.

Voor meer informatie:
Sander De Proost
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32 (0)471 49 0894
sander.deproost@belorta.be      
www.belorta.be      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven