Madjid Aïdh, Alterbio:

"Het biologische citrusseizoen verloopt heel goed"

In deze tijd van het jaar is de biologische productenspecialist Alterbio met name gericht op citrus. “De vraag is erg goed. Al onze klanten kopen momenteel citrusfruit: niet alleen gespecialiseerde biologische merken, maar ook supermarkten en groothandels. Sinds de scholen weer open zijn, zijn de groothandels die scholen als klant hebben weer op de markt aanwezig,” vertelt Madjid Aïdh, commercieel directeur van Alterbio.

Madjid voegt eraan toe dat Alterbio op de grote vraag reageert met goede partijen en eerlijke prijzen. “Bovendien zijn de producten van hoge kwaliteit. “Dit jaar is het seizoen echt veelbelovend, met bijzonder sappig fruit."

Madjid gelooft niet dat de grote vraag verband houdt met de coronaviruspandemie. "Het klopt dat er bij de eerste lockdown in maart/april op de markt sprake was van een uitzonderlijk grote vraag, maar ik denk niet dat ook nu het gevolg is van de coronaviruscrisis.

Het assortiment citrusfruit van Alterbio is zeer breed. “Wat betreft de sinaasappelen zijn we het seizoen van de Navelina-sinaasappelen aan het afronden en staan we op het punt met het seizoen van de Navel Late-sinaasappelen van start te gaan. We bieden ook Cara Cara-sinaasappelen, bloedsinaasappelen en Maltese sinaasappelen aan en dan hebben we het nog niet eens gehad over het einde van het clementineseizoen en het begin van het mandarijnenseizoen."

In januari zorgde de regen in Spanje voor wat oogstproblemen. “De regen heeft de logistiek een beetje verstoord, maar dat duurde gelukkig maar een paar dagen."

Kleine markt voor tomaten
Een product dat Alterbio – in tegenstelling tot citrus –  momenteel niet veel afzet, is de tomaat. “De biologische tomatenmarkt is relatief klein geworden,” vertelt Madjid. “Jarenlang hebben veel van onze grote biologische specialisten-klanten afgezien van het aanbieden van ratatouilleproducten in de winter. Deze ontwikkeling was voornamelijk gaande op de Franse markt.

Daarnaast consumeert de biologische consument in de winter niet of nauwelijks tomaten. Op dit moment vertegenwoordigen tomaten slechts 4% van onze partijen.”

Er zijn maar een paar merken die Alterbio in de winter om biologische tomaten vragen. “De vraag is normaal voor de tijd van het jaar, maar aangezien de kou in Spanje in januari de teelt heeft vertraagd, is er nog steeds een tekort aan partijen."

IFS-certificering
Alterbio is sinds oktober IFS gecertificeerd. In dit eerste certificeringsjaar behaalde het bedrijf een score van maar liefst 95,08%.

Voor meer informatie:
Madjid Aïdh
Alterbio
Telefoonnummer: 0033 4 68 68 38 28
m.aidh@alterbio.com 
www.alterbio.fr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven