Christine Cortes, BioTropic:

"Het Nadorcott-mandarijnenseizoen is goed van start gegaan"

Bij BioTropic is onlangs het Nadorcott-mandarijnenseizoen begonnen. Christine Cortes, verkoper bij France Export, vertelt dat de oogst tot nu toe vrij goed verloopt. “We zijn tevreden over het aantal partijen. Bovendien is er voldoende vraag naar. We hebben trouwe klanten en blijven ons richten op internationale markten. BioTropic levert de Nadorcott-mandarijnen exclusief in Europa.

De grootste uitdaging zit 'm op dit moment in de organisatie van de logistiek. "In Noord-Europa hebben we momenteel te maken met slechte weersomstandigheden, soms zelfs met gevaarlijke weersomstandigheden, wat het transport bemoeilijkt. Over het algemeen zijn we echter heel optimistisch over het seizoen.​

Kwaliteit
Odile Bouron, hoofd van de Franse tak genaamd BioTropic, is dit jaar zeer tevreden over de kwaliteit van de Nadorcott-mandarijnen. “De mandarijnen hebben dankzij de gunstige weersomstandigheden een mooie kleur ontwikkeld. Dit jaar zijn de mandarijnen ook groter." Ze vult aan: "De takken van de bomen zaten soms wel erg vol en werden daarom uit voorzorg extra ondersteund om te voorkomen dat ze af zouden breken."

Oorsprong
Christine voegt hieraan toe dat er op de markt mandarijnen uit alle prijsklassen aanwezig zijn. "We promoten onze Nadorcott-mandarijnen door te benadrukken dat de echte oorsprong van deze mandarijn in Marokko ligt, in de buurt van Marrakech, en dat is precies de plek waar onze mandarijnen worden geteeld. Onze mandarijnen zijn volledig aangepast aan het klimaat en de bodemgesteldheid. De mandarijnen groeien in de biologische boomgaard van Soumia Lomri en Emile Grac. Tussen de havenstad Essaouira en Marrakech is ongeveer 100 hectare gereserveerd voor de teelt van biologische mandarijnen, sinaasappelen en vijgen.

BioTropic tijdens een bezoek aan Soumia en Emile begin 2020 (van links naar rechts Willem Bakker, Soumia Lomri, Emile Grac en Odile Bouron)

Daarnaast zorgt Emile voor een kleine plantage biologische citroenen van een vriend. Momenteel verhandelen we ook in de volle zon geteeld geel fruit, van het ras 'Eureka'. Soumia en Emile zijn van plan bovendien nog ander fruit toe te voegen aan hun eigen 'Hof van Eden': biologische abrikozen, perziken en druiven.

Voor meer informatie:
Christine Cortes
BioTropic
ccs@biotropic.com 
www.biotropic.com/index.php/fr/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven