Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dip in veldslaprijs van korte duur

Tholen - Over week 7 werd op de VBT-klokken voor veldsla een middenprijs van bijna 12 euro behaald. Daarmee bleek de scherpe daling in prijs in week 6 van korte duur.

Ook aan het begin van deze week blijft het prijsniveau van week 7 gehandhaafd, ziet ook Wendy Lefevere van REO Veiling. "Met het warmere, zonnigere weer is de productie enorm versneld in de serres. De vraag is momenteel goed en er is voldoende product beschikbaar."

Jaarrond
REO Veiling vermarkt veldsla op twee verschillende manieren: veldsla voor het vierde gamma en veldsla in roosjes voor de versmarkt. Voor het vierde gamma werken de REO-telers op contract. Op de klok voor de versmarkt kunnen de prijzen flink schommelen. Bij warm, zonnig weer is de teeltcyclus korter, 's winters duurt het langer. Dan duurt een cyclus ongeveer drie maanden. In de maanden februari-maart gaat versnelt de teelt en duurt een cyclus ongeveer een maand.

Ook de vraag varieert. ""Wij hebben veldsla jaarrond beschikbaar. Het is vooral afhankelijk van de vraag wat de prijs zal doen. Vanuit de horeca en foodservice is er momenteel vanzelfsprekend minder vraag, maar vanuit groentenwinkels en retail is die er wel."

Alle cijfers
Bekijk hier alle cijfers over week 7 van het Verbond van Tuinbouwveilingen waarvan o.a. REO Veiling lid. In de serregroenten valt verder een daling als gevolg van een ruimere aanvoer komkommers (ook de eerste biokomkommers in Nederland en BelgiĆ«) en daling van de middenprijs voor trostomaten op. 

Voor meer informatie:
Wendy Lefevere
REO Veiling
Oostnieuwkerksesteenweg 101
8800 Roeselare, Belgiƫ
Tel: +32 (0)51 231 211
Fax: +32 (0)51 231 289
wendy.lefevere@reo.be 
www.reo-veiling.be