Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rik Decadt, REO Veiling

“Telers hebben keihard gewerkt om de aanvoer van groenten te garanderen”

Tholen – Bij REO Veiling loopt de aanvoer van vollegrondsgroenten momenteel goed door, ondanks koude temperaturen van deze week. Volgens directeur productie Rik Decadt hebben de telers afgelopen weekend massaal ingespeeld op de naderende vorst. “Zaterdag en zondag, toen het nog niet zo hard vroor, zijn de telers aan de slag gegaan met het afdekken van de producten op het veld of het oogsten van de producten en deze naar de frigo brengen. Omdat de telers zo hard gewerkt hebben, is alles tijdig gerooid en hebben we deze week een grotere aanvoer van prei dan in de week ervoor.”

“Doordat telers het hele weekend hebben doorgewerkt, hebben ze ervoor gezorgd dat we deze week geen gebrek hebben. En dat is ze gelukt”, zegt Rik. “Momenteel staat er hoofdzakelijk prei op het land en nog een klein beetje spruiten. Prei kun je vooraf oogsten, inschuren en klaarmaken, dat is het voordeel van prei. Spruiten kun je niet oogsten als er vorst op komst is. Voor deze producten moet je wachten op de dooiperiode. Het afdekken van de preipercelen helpt om die prei die op het land blijft staan te beschermen tegen extreem lage temperaturen. Het afdekken van de prei is een tijdrovende klus, maar door het harde werk zorgen de telers ervoor dat wij de komende weken lekkere prei kunnen blijven eten.”

Voor meer informatie:
Rik Decadt
REO Veiling
Oostnieuwkerksesteenweg 101
8800 Roeselare, België
Tel: +32 (0)51 231 211
info@reo.be     
www.reo-veiling.be