Hartvormige komkommers krijgen ook dit jaar 'mooi plekje'

Tholen - Ook dit jaar zijn ze er weer: hartvormige komkommers. Teler Snack Products uit Asten teelt de komkommers exclusief, in de welbekende Qutefruit plastic mal die de komkommers de bijzondere hartvorm geeft. Maar weet het speciale cadeau ook in coronatijd geliefden goed te vinden? "Ja, zeker, ook dit jaar krijgen ze 'een mooi plekje'", laat teler Willy van Bussel weten.

Voor dat mooie plekje zorgt o.a. Van Gelder groente & fruit. De AGF-leverancier verkoopt de speciale komkommers via het eigen kanaal versbestellen.nl. Daar kunnen consumenten het product vinden. 

Veel vraag
Dit jaar werd een minder grote hoeveelheid afgenomen door Van Gelder, vertelt Robin Rietdijk, marketeer bij Van Gelder. Het verleden heeft aangetoond dat de verkoop bij Van Gelder enkel rond Valentijn piekt. Ook dit jaar. "We zien dat het momenteel heel hard gaat en onze voorraad er snel doorheen gaat. We roepen onze klanten dan ook op om nu al hun bestelling door te geven om te voorkomen dat ze achter het net vissen."

Bekijk hier een item over het product uit 2019. Daarin legt teler Willy uit hoe het werkt

Nieuwe verpakking
Nieuw dit jaar aan het concept is 'een nieuwe trendy verpakking', zo deelt Cor. "De verpakking zorgt dat het een leuk cadeautje wordt, om te geven én om te krijgen."


De nieuwe verpakking. Foto: Snack Products

Licht
Het product krijgt de speciale vorm door om een kleine komkommer de vorm te plaatsen en dan wordt de komkommer na volgroeiing geoogst. Een arbeidsintensief proces, waarvoor door de bedenker van het concept, Cor Pellikaan, een machine werd ontwikkeld die de hartjes uit de vorm haalt. Inmiddels is het concept ook internationaal in gebruik.

Snack Products verpakt de komkommers zelf. De teler teelt overigens niet alleen hartvormige komkommers. Jaarrond komen er uit de kas van 2,3 hectare ook snackkomkommers. "Net als de teelt van de hartjeskomkommer gaat ook die teelt gewoon door. Momenteel is het rustig. Maar is het buiten gelukkig weer wat lichter, dus het gaat weer de goede kant op."

Voor meer informatie:
Snack Products
www.snackproductsbv.nl 

 

 
Van Gelder groente & fruit   
www.vangeldernederland.nl


PelikaanQ Gewasklemsystemen
www.pellikaanq.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven