Export van Italiaanse venkel blijft een uitdaging

“In de winterperiode exporteren we ongeveer 60% van onze venkel naar het buitenland. Dit lijkt een eenvoudige opgave, zeker voor een bedrijf als het onze, maar het is elke keer een uitdaging. Dit komt omdat er wat exporteren betreft niet kan worden geïmproviseerd, omdat dit een resultaat is van een grondig bestudeerd traject”, zegt Marco Babbi van het Italiaanse merk Finò.

Om commercieel succesvol te zijn en om te zorgen dat consumenten in Europa over verse venkel kunnen beschikken, wordt er door Finò goed nagedacht over de grond en het ras. “Er moet een goed plan zijn voor de verplantingen, bemesting en teelttechnieken. We weten dat venkel, die naar het buitenland gaat, over bepaalde kenmerken moet beschikken. Denk aan lange houdbaarheid, kleur en stevigheid. Dit zijn eigenschappen die alleen kunnen worden bereikt met een goede planning en organisatie, waarbij de hele toeleveringsketen wordt bestudeerd.”

Zodra de venkel in de nieuwe faciliteit van Caligari & Babbi aankomt, wordt het in een bewaarcel opgeslagen en zo snel mogelijk in de verwerkingslijn geplaatst. Daar ondergaat elke venkel vier wasbeurten voordat het wordt verpakt. “Het hebben van een perfect gewassen product is een voorrecht en dat stelt ons in staat om zelfs de meest verre markten te bereiken met venkel van de hoogste kwaliteit”, zegt Babbi.

“Na het wassen, sorteren, wassen en verpakken wordt de venkel in een bewaarcel geplaatst in afwachting van verzending. De koudeketen kan worden gewaarborgd en door de nieuwe installatie verloopt alles efficiënter.”

“Alle stappen die worden genomen brengen kosten met zich mee, maar onze klanten zijn zich hiervan bewust. We draaien al vele jaren mee en betrouwbaarheid is ons sterke punt. We proberen de prijzen binnen een marge te houden die iedereen voldoening schenkt: de teler, de tussenpersoon en de detailhandelaar”, besluit Babbi.

Voor meer informatie:
Marco Babbi
Caligari & Babbi srl
Via Pietà, 77
Savignano su Rubicone (FC) - Italië
+39 0541 942599
commerciale@ortofruttacaligari.com
www.finocchioitaliano.com 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven