Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Altamura verwacht problemen met beschikbaarheid baby leaf

Tijdens de kerstperiode was het voor Italiaanse telers en groothandelaren een drukke tijd wat betreft de afzet van losse en ongewassen baby leaf. “We hebben deze trend in voorgaande jaren niet echt gezien, maar aan het eind van 2020 en het begin van 2021 zijn de orders licht gestegen. Tijdens de kerstperiode waren de prijzen lager dan vorig jaar, maar nu stijgen ze weer”, zegt Fabio Altamura, voorzitter van telersorganisatie Altamura uit het Italiaanse Pontecagnano Faiano.

“We zagen dat onze markten goed stand hebben gehouden met een stabiele vraag en consumptie in 2020. Onze Europese klanten zijn ons trouw en dat is de reden dat we weinig verlies hebben geleden. Eind december waren er wat problemen met het Verenigd Koninkrijk als gevolg van de Brexit. Deze ongemakken waren mede te wijten aan de bureaucratische rompslomp, maar met ondersteuning van ons exportkantoor hebben we dit kunnen oplossen. De problemen rondom de Brexit werkten helaas twee kanten op en veel van onze chauffeurs hadden problemen om weer thuis te komen.”

Door de huidige temperaturen in Italië en de vorst in Spanje verwacht Altamura de komende weken problemen en vertraging met de beschikbaarheid van baby leaf dat is geteeld in de vollegrond. “De vraag zal gaan stijgen en dat heeft een weerslag op de prijzen.”

“We denken dat 2021 in lijn zal zijn met 2020, en we zullen ons richten op de korte termijnprogrammering. Vanuit strategisch oogpunt werken we aan een aantal projecten en innovaties die we in de komende maanden zullen presenteren. We kunnen voorlopig nog niet deelnemen aan beurzen, vanwege Covid-19, en daarom zullen we ons inzetten om onze aanwezigheid op digitaal gebied te vergroten”, besluit Altamura.

Voor meer informatie:
Fabio Altamura
Op Altamura
via Pacinotti
Pontecagnano Faiano (SA) - Italië
info@opaltamura.com
www.opaltamura.com 

Publicatiedatum: