Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Krappe voorraad voor ijsbergsla en mini Romaine sla"

Spaanse teelt Behr AG door extreem weer bemoeilijkt

Het koude weer met veel sneeuw zet de AGF-teelt in Spanje momenteel onder grote druk. Zware sneeuwval, vorst en hevige regenval brengen ook de tweede helft van het seizoen in gevaar op de Spaanse velden van de Duitse groentegroep Behr AG in de noordelijke regio Murcia. Vooral voor ijsbergsla en mini Romaine sla zal de aanbodsituatie door de weersomstandigheden binnenkort krapper worden, bevestigt het management. De groei is aanzienlijk vertraagd: dit geldt voor alle gewassen, ook voor koolrabi.

Vorstschade op de velden van Behr in Noord-Spanje. De exacte opbrengstverliezen zijn op dit moment moeilijk in te schatten.

Door de recordtemperaturen in Zuid-Europa en de hevige regenval zijn de velden van de Spaanse dochteronderneming Behr Iberia deels onbegaanbaar. "Intussen is er al aanzienlijke vorstschade ontstaan aan de bladsla. Daarnaast hebben we ook te maken met moeilijkere omstandigheden in de logistiek: de files op de snelweg als gevolg van sneeuwval vertragen ook onze vrachtwagens. Ze komen te laat in Duitsland aan. Dit heeft weer een negatieve invloed op de productkwaliteit," meldt Birger Exner van het bedrijf.

Zoals te verwachten met de huidige ontwikkelingen verschijnen nu ook de eerste knelpunten op de markt. Exner: "Vooral voor ijsbergsla en mini Romaine sla zal de aanbodsituatie de komende weken merkbaar krapper worden. De prijzen stijgen dan ook, vooral omdat Italië door het weer ook minder op de markt brengt."

Voor Spaanse koolgroenten, zoals broccoli, daarentegen zou de situatie enigszins kunnen versoepelen. De hoge prijs vertraagt de verkoop.

Corona: Stabiele verkoopcijfers in de foodretail
Parallel aan de huidige weersproblemen is het coronaprobleem nog steeds alomtegenwoordig. Ongeacht de aangescherpte maatregelen in het Noord-Duitse hoofdkantoor van de onderneming in Seevetal, lijkt de marktactiviteit in de foodretail zich nu echter enigszins te hebben gestabiliseerd. "De verkoopcijfers zijn stabiel. Verhoogde aankopen zoals in de eerste lockdown, zien we nu echter niet," besluit Exner.

Voor meer informatie:
Birger Exner
BEHR AG
Parkstraße 2
21220 Seevetal - Ohlendorf
Duitsland
+49 4185 7977 732
bexner@behr-ag.com
www.behr-ag.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven