Hans Korsten:

"Egypte kan probleem van het tekort aan Spaanse groenten niet oplossen"

Het tekort aan Spaanse groenten heeft geleid tot een sterke stijging van de prijzen van onder andere komkommers, bloemkolen en courgettes. Als we kijken naar alternatieve leveranciers om dit gat te dichten, zal Egypte niet de oplossing zijn voor de problemen.

Volgens Hans Korsten, directeur van Partner in Sourcing in Egypte, kan het groentetekort in Spanje niet worden opgelost door Egyptische groententelers. "Het belangrijkste probleem is dat deze groenten, zoals komkommers, bloemkolen en courgettes, die voor lokale consumptie worden geteeld, in veel gevallen niet voldoen aan de exporteisen. Egypte is voor deze groentensoorten eenvoudigweg geen grote speler voor de Europese markt en dus is het voor deze telers onmogelijk om slechts één dag van tevoren in 'exportmodus' te komen."

Korsten stelt dat dit niet betekent dat er helemaal geen export van deze groenten zal zijn, zeker gezien de hoge prijzen die voor deze producten kunnen worden ontvangen, maar het zal slechts een druppel op een gloeiende plaat zijn. "Aangezien Egypte een stabieler klimaat heeft dan Spanje zouden de inkopers in Europa voor de toekomst misschien moeten overwegen om het risico te spreiden en het programma uit twee bronnen in te kopen. Echter, op logistiek gebied heeft Egypte, in vergelijking met Spanje, een aantal uitdagingen."

"Als we het hebben over het hier en nu, zal alles wat Egypte zou leveren gewoonweg niet genoeg impact hebben om een verschil te maken in deze situatie," concludeert Korsten.

Voor meer informatie:
Hans Korsten
Partner in Sourcing
+20 10111 996 94
+31 6 124 156 00
hkorsten@partnerinsourcing.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven