“Meestal hangt er een euforische sfeer rond de kerstdagen en zien we een toename van de bestellingen. Dit jaar is er weinig reden tot optimisme, want er is geen noemenswaardige toename van de vraag. De buitenlandse markten doen het beter dan de Italiaanse, ondanks dat veel landen nieuwe maatregelen hebben ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan”, zegt Daniele Martucci, algemeen directeur van het gelijknamige bedrijf uit Apulië. Het bedrijf houdt zich bezig met de verwerking en afzet van citrus.

Daniele Martucci

“Clementines zijn er in overvloed en de kwaliteit is erg goed. De prijzen zijn echter altijd laag, met een maximum van €0,30 per kilo. Op dit moment zijn Polen, Frankrijk en Duitsland onze grootste afnemers. Voor de Navelline sinaasappelen is de situatie anders. We hebben te maken met Griekse concurrentie en de prijzen van die sinaasappelen bedragen €25,00 per kilo, vergeleken met de prijzen tot €50,00 per kilo voor Italiaanse die al verwerkt zijn. Het verlagen van de prijs is op dit moment niet haalbaar.” 

“Het is een vermoeiend seizoen dat totaal anders verloopt dan in de eerste golf, toen de vraag groter was dan het aanbod. Nu de tweede golf in volle gang is, hebben veel gezinnen te lijden onder het wegvallen van een inkomen en wordt er op veel fronten bespaard. Consumenten kopen nu vooral essentiële dingen en fruit hoort daar blijkbaar niet bij.”

Voor meer informatie:
Daniele Martucci 
Martucci Srl
Via Chiatona,
74016 Massafra (TA) - Italië
(+39) 338 2620262
martucci.export@tiscali.it
martucci.info