“Fuji appelen maken al zeven jaar deel uit van ons assortiment. We houden van uitdagingen en daarom telen we deze appelen al, bij wijze van experiment, een aantal jaar in de regio Campanië. We boren zowel de binnenlandse als buitenlandse markten aan en dit ras is zeer geschikt voor een mondiale markt”, zegt Antonio Di Niola, salesmanager bij het Italiaanse Di Niola Fruit.

“Als je denkt aan appelteelt in Campanië, dan is Melannurca het eerste wat in je opkomt, maar in die regio worden talloze rassen geteeld. Het is bekend dat het Fuji ras onderhevig is aan een wisselende teelt en zeer gevoelig is voor water- en temperatuurstress. Het proces om de kwaliteit van de appelen te verhogen is dan ook gecompliceerd. Maar ik kan met trots zeggen dat het ook mogelijk is om dit proces in Campanië met succes uit te voeren. We hebben de juiste agronomische technieken verfijnd en we zijn aan de slag gegaan. We zijn er zelfs in geslaagd om een adequate kleuring van de appelen en een hoog suikergehalte te garanderen.”

Di Niola Fruit is gespecialiseerd in de teelt van appelen en steenfruit, maar ook in peulvruchten zoals tuinbonen en erwten. Het areaal voor de Fuji appelen is beperkt tot enkele hectaren en het ras is beschik-baar van half oktober tot april. Door de grote veelzijdigheid van het bedrijf worden de gewassen verpakt in verschillende formaten en in verschillende soorten verpakkingen naar gelang de eisen van de klant.

“Kwaliteit is de factor waar de consument naar op zoek is en ik denk dat dit de sleutel is tot het verkrijgen van goede feedback van de markten. Dit seizoen waren er minder hoeveelheden dan voorgaande seizoenen. Wij bij Di Niola Fruit hebben de juiste technieken ontwikkeld en dat heeft geresulteerd in een seizoen dat gelijk is aan het voorgaande. Het verkrijgen van kwaliteitsappelen betaalt zich altijd uit”, zegt Di Niola.

“Volgend jaar zullen we nieuwe Fuji appelbomen gaan planten, omdat we trots zijn op de productieve en kwalitatieve prestaties van dit jaar. Bovendien zouden we ook graag zien dat de appelteelt in Campanië wordt uitgebreid en dat we naast perziktelers ook bekend worden als appeltelers. In de regio zijn veel telers bezig met het verwijderen van Fuji appelbomen en dat is jammer, want wij zijn het bewijs dat de juiste technieken ervoor zorgen dat het Fuji ras voldoening geeft op veel punten. Daarom willen we een appèl doen voor de toekomst: FujiAmo insieme”, besluit Di Niola.

Voor meer informatie:
Antonio Di Niola 
Di Niola Fruit
Hoofdkantoor: Via Colonne,84
80014 Giugliano in Campania (NA) - Italië
(+39) 327 0362483