Afgelopen week zijn drie naast elkaar gelegen verswinkels in Bergeijk getroffen door een flinke brand. Groentewinkel Bij An blijft daardoor naar verwachting tot het einde van het jaar gesloten.

In de nacht van zondag op maandag ging de opslagloods achter drie winkelpanden aan ’t Hof, die gebruikt werden door groentewinkel Bij An, bakker Van Heeswijk en slagerij Hoppenbrouwers in vlammen op. De brand was vrij snel onder controle maar er is veel rookschade ontstaan, vooral in de groentewinkel Bij An. Hoe de brand is ontstaan, is onduidelijk, opzet lijkt niet uitgesloten meldt het Eindhovens Dagblad. 

De bakker en slager konden de dag na de brand weer open maar helaas gold dat niet voor Bij An. Inmiddels blijkt de schade nog groter dan in eerste instantie verwacht. "Het ziet er naar uit dat wij dit jaar zeker niet meer open gaan", meldt een verdrietige Anneke Franken dien nog onlangs is gestart als zelfstandig ondernemer. Ze gaat er echter alles aan doen om "in het nieuwe jaar weer fris en fruitig te gaan knallen!"