Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Delcroix stopt na 87 jaar met groenten- en fruitwinkel maar gaat door met ambulante handel

Tholen - Komende zaterdag opent de familie Delcroix-Jansen voor de laatste keer hun AGF-winkel in Wuustwezel. Eigenaren Eric Delcroix (64) die sinds 1978 in de zaak zit en deze later samen met zijn vrouw Leen Jansen voortzette, gaan met pensioen. Hun zoon Guy heeft geen ambitie de winkel over te nemen. Hij rijdt sinds 2002 rond met ambulante handel die altijd al onderdeel was van het familiebedrijf. "We hebben een kleine buurtwinkel en als je daar personeel in moet zetten, is dat niet vol te houden. Er is te veel concurrentie", vertelt Leen.

Eric, Leen en Guy voor de winkel in Wuustwezel, Foto Facebook Delcroix-Jansen Groenten en Fruit

De familie Delcroix begon in 1937 met Corneel Delcroix, die groenten en fruit verkocht. Eric Delcroix en zijn vrouw Leen Jansen hebben altijd de winkel gerund en zijn een van de weinigen die het volhielden. Vele groentewinkels stopten vanwege de administratieve lasten na de invoering van btw en concurrentie van supermarkten. Zoon Guy werkt sinds 2002 in het bedrijf en zal de ambulante handel voortzetten. Hij bezoekt Gooreind, Loenhout en Wuustwezel en heeft vaste standplaatsen in Brasschaat en Hoogboom. Guy levert ook aan scholen en bedrijven.

Om in te kopen reden Guy en Eric 3 tot 4 keer per week naar de vroegmarkt, vertrekkend 's avonds rond 23.15 uur en terugkerend rond 2 uur. Eric blijft gaat zich toeleggen op vrijwilligerswerk en hobby's, maar zal wel blijven helpen bij het rondrijden. "Met de ambulante handel van onze zoon gaat het heel goed", aldus Leen. Voor het echtpaar komt er meer rust na 45 jaar hard werken.

Voor meer informatie:
Delcroix-Jansen Groenten en fruit
Kalmthoutse steenweg 8
2990 Wuustwezel, Belgiƫ
T: +32 3 669 79 43
FB Delcroix-Jansen Groenten en fruit