Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

No Waste Army en Pieter Pot gaan samenwerken

In een strategische zet om zowel voedselverspilling als verpakkingsafval aan te pakken, kondigen No Waste Army en Pieter Pot een samenwerking aan. Deze samenwerking richt zich op het gebruik van overtollige landbouwproducten die niet aan de esthetische normen van traditionele retailers voldoen. Door deze producten te verwerken tot houdbare snacks en ze te leveren in herbruikbare verpakkingen, dragen No Waste Army en Pieter Pot bij aan een duurzamere voedselketen.

"Ieder jaar verspillen we in Nederland zo'n 2 miljard kilo voedsel. Boeren en telers kunnen hun producten niet kwijt omdat ze niet aan het "perfecte plaatje" voldoen. No Waste Army koopt deze producten voor een eerlijke prijs op en laat er houdbare producten van maken door haar producenten en brengt deze aan huis in een boodschappenbox. Zo dragen ze bij aan het structureel oplossen van voedselverspilling", zo melden ze via LinkedIn.

Thibaud van der Steen (No Waste Army) en Jouri Schomaker (Pieter Pot), foto No Waste Army

De introductie van zoete aardappelchips markeert het begin van de alliantie, gemaakt van geredde zoete aardappels van Polderjongens. "Zij hadden een overschot van 50.000 zoete aardappels die niet aan de uiterlijke eisen van supermarkten voldeden. Dankzij de samenwerking tussen De Polderjongens, No Waste Army, Pieter Pot en Floor Foods BV zijn deze geredde zoete aardappels omgetoverd in heerlijke, knapperige chips. De zoete aardappelchips zijn nu verkrijgbaar in een herbruikbare glazen pot met statiegeld, via de app van Pieter Pot.Dit product is slechts het begin van een duurzame samenwerking die de komende tijd veel versnelling zal brengen voor ons en de systeemverandering:)."

Publicatiedatum: