Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Mensen zijn op zoek naar lekkere sinaasappelen"

Oranje acties bij AGF-detailhandel zorgen voor fun in de winkel

Tholen - "Alles hangt van vanavond af", zegt Rick Visser van Visser AGF in Hoorn. Zojuist heeft hij op voorhand een extra pallet sinaasappelen ingekocht, vol vertrouwen op winst van Oranje vanavond en komend weekend gaat hij ze scherp wegzetten. Het is een superpartij grote zoete Navel sinaasappelen, maat 30, een zeldzaamheid in deze tijd van het jaar. Maar het is niet zozeer om de voetballerij dat mensen de sinaasappel kopen, vertelt Rick. "We verkopen de laatste weken heel veel mandarijnen en sinaasappelen vanwege het slechte weer. Aardbeien, kersen en steenfruit laten ze links liggen, die zijn allemaal duur." Extra verkopen levert het voetballen ook niet echt op. "Bij de kaasboer en de slager is het wel drukker, denk ik. Ze spelen om 21 uur en dan gaan ze geen sinaasappelen eten."

Bij Hilko Jonkman De Echte Groenteman spelen ze op de oranjekoorts in door oranje bloemkool te verkopen. "Het is heel zelden dat ik dat in mijn assortiment heb, oranje bloemkool is meer een horecaproduct, maar omdat ik een aanbieding met bloemkool heb deze week vond ik het leuk om deze oranje erbij te leggen", vertelt Hilko. Ook oranje snoeptomaten en paprika kocht hij meer dan anders in. Extra verkopen levert de Oranjekoorts echter niet op. "Ik verkoop niet meer dan anders, maar klanten vinden het wel leuk om deze oranje producten te kopen in plaats van de reguliere kleuren. Het zorgt voor plezier in de winkel en hopelijk wordt er dan over je gepraat. Dat is ook belangrijk."

Ook De Feijter kocht speciaal oranje bloemkolen in.

Bij Groentespecialist Huver hebben ze een winactie voor een oranje EK-voetbal.