Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Slimstock

Jan Linders Supermarkten optimaliseert ketenvoorraad met Slim4

Supermarktketen Jan Linders heeft de software van leverancier Slimstock in gebruik genomen voor het integraal aansturen van de voorraad in zowel het DC als in de 62 winkels. “Met Slim4 is onze ketenvoorraad veel beter beheersbaar geworden”, vertelt manager supply chain Jeroen Kuijvenhoven. “Vanaf nu kunnen we verder gaan optimaliseren.” 

Jan Linders is een zelfstandige supermarktketen met 62 supermarkten in het zuiden van Nederland. Deze worden bevoorraad vanuit het centraal distributiecentrum in het Limburgse Nieuw-Bergen. Voor de winkelbevoorrading werd voorheen gebruik gemaakt van een software-oplossing waar altijd veel handmatige aanpassingen in moesten worden gedaan. Daarnaast waren er diverse productgroepen, zoals onbewerkte AGF, die voorheen geen geautomatiseerd besteladvies kregen en via een bestelboek werden besteld.  

Voor de aansturing van de voorraad in het DC maakte het bedrijf al langer gebruik van Slim4. Begin dit jaar besloot de retailer de hele ketenvoorraad, dus die in het DC én in de winkels, voortaan met één softwaresysteem aan te gaan sturen waarbij de keuze viel op Slim4.  

Vertrouwen in besteladviezen
 Na een goede voorbereiding werd de software in slechts zes weken - inclusief pilot - over alle winkels uitgerold. Nu Slim4 de optimale besteladviezen voor de winkels genereert, is het vertrouwen hierin alsmaar toegenomen, vertelt Kuijvenhoven. “Het aantal aanpassingen op deze besteladviezen wordt steeds kleiner. Ook kunnen we bij vragen vanuit de winkels veel gerichter antwoord geven en werken aan verbeteringen.” De besteladviezen uit Slim4 worden doorgezet naar de app van leverancier Colleqtive waarmee het winkelmanagement hun voorraadgerelateerde winkelprocessen eenvoudig afhandelen. Ze kunnen in deze app de besteladviezen controleren, eventueel aanpassen en accorderen.  

Ketenvoorraad aanzienlijk gedaald
“Door met Slim4 de hele supply chain te plannen is de beheersbaarheid van de ketenvoorraad enorm verbeterd”, constateert Kuijvenhoven. “Deze ketenvoorraad was binnen enkele weken aanzienlijk gedaald. Slim4 is een gebruiksvriendelijk systeem dat zowel onze supply chain planners als winkelmedewerkers veel ondersteuning biedt. De mensen van Slimstock hebben ons tijdens de implementatie scherp gehouden en ervoor gezorgd dat onze werkprocessen juist niet nodeloos ingewikkeld werden.” 

Betere beschikbaarheid, minder derving 
 De eerste resultaten met Slim4 zijn positief en hebben tot een betere beschikbaarheid en een lagere derving geleid. Maar het echte werk begint nu pas, beseft hij. “Voorraad optimaliseren is een continu proces. Inmiddels is de ketenvoorraad alweer verhoogd om aan de extra en onvoorspelbare vraag als gevolg van de coronamaatregelen te voldoen. Slimstock blijft ons hierbij goed ondersteunen en de lijntjes zijn kort. Het is mooi om te zien dat nieuwe ideeën snel een plaats krijgen in de doorontwikkeling van het Slim4-pakket.” 

Bron: Slimstock

 

Publicatiedatum: