Terwijl de afzet van sinaasappelen uit Portugal begin november is begonnen, is die van bladsinaasappelen midden november begonnen. “We zijn dit jaar sterk begonnen met het ras Newhall. We zijn vorige week begonnen met den afzet van de IGP,” vertelt manager van Apifood Eric Tastayre. "Hoewel de maten van de sinaasappelen iets kleiner zijn dan die van vorig jaar, zijn de grootten van de partijen normaal en is de kwaliteit van de sinaasappelen optimaal met een zeer goede sappigheid." Eric denkt dat hij het Newhall-ras tot eind januari kan aanbieden. In februari, maart en april volgt dan het Lanelate-ras. 

"De bladsinaasappelmarkt in Portugal wordt steeds competitiever"
Ondanks een goede seizoensstart is de prijsdruk relatief groot “D.e concurrentie is pittig. Hoewel we de eersten waren die de Portugese bladsinaasappel op de markt brachten, zijn er tegenwoordig verschillende bedrijven bijgekomen die hetzelfde doen. Dit heeft hoe dan ook gevolgen voor de prijzen.

We streven er echter naar om de huidige prijsniveaus vast te houden. Deze prijzen zijn een eerlijke vergoeding voor de inspanningen die onze telers leveren om een ​​uitzonderlijke sinaasappelkwaliteit te kunnen garanderen. En als onze klanten vanwege de prijzen dan toch ergens anders naartoe gaan, hopen we dat ze in ieder geval bij ons terugkomen voor de smaak!"

"Agrumine biedt een garantie voor kwaliteit en dan met name een uitmuntende smaakkwaliteit"
Apifood heeft kwaliteit in het algemeen en smaakkwaliteit in het bijzonder hoog in het vaandel staan. Die worden dan ook gegarandeerd door het merk Agrumine: “De producten van dat merk vormen onze waarden en zijn ons stokpaardje. Wij zetten liever niets anders af dan kwaliteitsproducten die op basis van onze criteria, hoe veeleisend ze ook zijn, optimaal zijn.

Dit jaar zijn we bijvoorbeeld het bladsinaasappelseizoen zo'n tien dagen na onze concurrenten begonnen. We hebben gewacht totdat we helemaal tevreden waren over de kwaliteit. Om deze vorm van perfectie te kunnen garanderen, wordt ons fruit dubbel gecontroleerd: vóór verzending naar Frankrijk en eenmaal daar.” 

"De consumptie is weer terug naar normaal"
Hoewel Apifood gedurende de eerste maanden van de lockdown een omzetstijging van 30 tot 40% had, is de consumptie tijdens deze tweede golf weer terug naar normaal.

“Toch zijn de partijen die we afzetten elk jaar 10 tot 15% groter, omdat we een steeds hogere penetratiegraad hebben bij onze telers en klanten. Het vertrouwen is er en onze klanten zijn tevreden. Hierdoor bestellen ze het jaar erna meer grotere partijen.”

"Dit jaar hebben we ons 30-jarig jubileum gevierd"
Op 20 oktober 2020 hebben we ons 30-jarig jubileum gevierd. "Apifood is één groot avontuur waaraan we met niets zijn begonnen en waarvan we hopen dat het nog minimaal 30 jaar zal voortduren!"

Inmiddels is Apifood een gestructureerd bedrijf geworden. Dat we kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, is onlangs nog eens bevestigd via het behalen van de IFS Broker-certificering.

Om dit te kunnen onderstrepen, wilden we met een stand op Fruit Attraction aanwezig zijn, dat precies op onze 30-jarig jubileum zou worden gehouden. Dit is alleen jammergenoeg uitgesteld!

Zodra de coronaviruscrisis voorbij is, zijn we van plan de feestelijke gebeurtenis te vieren zoals het hoort en tegelijkertijd onze nieuwe opslagruimte in Moissac in te huldigen, bedoeld om producten uit Portugal veilig in op te slaan voor nog meer kwaliteit, een grotere nauwkeurigheid, kwaliteit en een betere controle."

Voor meer informatie:
Eric Tastayre
Apifood
Bâtiment administratif
Marché Gare
82030 Montauban
Vaste telefoon: +33 5 63 20 22 50
Mobiele telefoon: +33 6 07 59 03 75
eric@apifood.com  
apifood.com