Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Luc Rodiers, groothandel Rodiers

“Wel 80% van de clementines die we verkopen is met blad”

Tholen – “Het citrusseizoen loopt vlot”, vertelt Luc Rodiers van groothandel Rodiers. “Er is dit jaar genoeg aanbod. Het weer tijdens het groeiseizoen in Spanje was goed. Dat is weleens anders geweest, maar dit jaar hebben we voldoende citrus om aan de vraag te voldoen. Ook over de kwaliteit zijn de we dit jaar erg tevreden. We zien dit seizoen weinig tot geen problemen.”


Jurgen De Witte, Luc Rodiers, Achiel De Witte, Dominique en Domien Rodiers, Alco Kappé

Momenteel is er volgens Rodiers voornamelijk vraag naar clementines. “80% van de clementines die we verkopen is met blad. Het mandarijnenseizoen loopt op zijn einde en de eerste salustiana’s zijn gearriveerd en zien er goed uit. Het grootste deel van het citrus dat we verkopen is van het merk Cibel. We merken dat onze klanten veel waarde hechten aan goede kwaliteit citrus van een betrouwbaar merk.”

“Ook is het cara cara-seizoen weer begonnen. De vraag naar deze appelsienen is eigenlijk al jaren gelijk. Tijdens de start van het seizoen is er ontzettend veel vraag, maar tegen het einde van het seizoen, neemt de vraag geleidelijk af”, zegt Luc. “De vraag naar citrus ligt momenteel op een normaal niveau. Het is niet meer zo hoog als tijdens de eerste lockdown in maart. Toen ging de vraag door het dak. Op dit moment is de vraag een stuk stabieler.”

Naast citrus zijn ook druiven volop in het seizoen. “Momenteel zijn we in overschakeling naar druiven uit Peru. De vraag is goed en ook over de kwaliteit mogen we tevreden zijn. In de laatste jaren zien we een overgang van druiven met pit naar druiven zonder pit. Zeker voor de komende jaren verwachten we dat deze trend flink door blijft zetten”, besluit Luc.

Voor meer informatie:
Luc Rodiers
Groothandel Rodiers
Industrieweg 1038
3540 Herk-de-Stad – België
+32 13 55 11 52
luc@rodiers.be   
www.rodiers.be