Noodkreet van Amerikaanse grapefruittelers vanwege verhoogde EU-tarieven

De Europese Unie heeft onlangs ongeveer 4 miljard dollar (3,3 mld euro) aan tarieven opgelegd aan Amerikaanse grapefruits en andere tuinbouwproducten. De tarieven, die door de Wereldhandelsorganisatie zijn goedgekeurd, zijn een straf voor de Amerikaanse subsidies voor Boeing.

"Opnieuw is de Amerikaanse tuinbouw gevangen in het kruisvuur van een geschil dat niets met ons te maken heeft en worden we opnieuw gebruikt als hefboom in handelsbesprekingen," zei Dan Richey, een grapefruitteler en -verpakker in Florida. Richey, directeur van Riverfront Packing Company in Vero Beach, is reeds lang actief in de internationale citrushandel.

"De heffing op grapefruit voorafgaand aan de recente wijziging bedroeg ongeveer 45 cent (€ 0,38) per karton," zei Richey. "Het nieuwe tarief zal ongeveer 6 dollar (5,03 euro) per karton bedragen."

Richey is momenteel druk in overleg met USTR (U.S. Trade Representative) en USDA om een oplossing te zoeken voor dit probleem.

Bron: CitrusIndustry


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.