Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Siciliaans sinaasappelseizoen belooft hectisch te worden

Het duurt niet lang meer voordat het Siciliaanse sinaasappelseizoen gaat beginnen. Veel telers en andere spelers uit de sector ondervinden nog wat hobbels op de weg in deze laatste fase, zelfs nu de eerste onderhandelingen al hebben plaatsgevonden. Donnalia, een merk dat veel aanzien geniet, is hierop geen uitzondering. Het merk heeft naam gemaakt door de finesse in de verpakking te combineren met een uitstekend product.

De nieuwe verpakking voor online-verkoop

Na een seizoen dat afgelopen mei op een vreemde manier, maar met bevredigende prijzen eindigde, zal ook het aankomende seizoen anders zijn. De hoop was dat het vorige seizoen de verliezen uit 2018 zou compenseren. In dat jaar werd een groot deel van de oogst en ook de faciliteiten in het oosten van Sicilië vernietigd door een overstroming. In de lente van 2020 was er sprake van een enorme omzetstijging, omdat veel consumenten op zoek gingen naar gewassen met vitamine C om het immuunsysteem te versterken. 

“Het seizoen 2020/2021 zal waarschijnlijk erg hectisch verlopen, gezien de verslechtering van de gezondheidssituatie wereldwijd. De ramingen geven aan dat we dit seizoen 30% meer citrus zullen hebben. Als het fruit qua geur en smaak goed is, dan betekent dit dat de kalibers minder groot zullen zijn dan in het vorige seizoen”, zeggen Vincenzo en Angelo Di Pasquale, de broers die het merk Donnalia hebben opgericht.

“Het eerste ras dat op de markt zal worden gebracht is de navel sinaasappel. Dit ras is als eerste rijp en afkomstig van de vlaktes rond Catania. Het is een sappige sinaasappel met een intense oranje kleur en een smaakvol aroma”, zeggen de broers.

Vincenzo en Angelo Di Pasquale

“De prijzen die telers dit seizoen ontvangen voor de sinaasappelen is €0,10 à €0,15 hoger dan vorig seizoen. Dit is gunstig en we denken dan ook dat er goede zaken zullen worden gedaan.”

“Vorig seizoen zijn we een samenwerking aangegaan met het Consortium voor bloedsinaasappelen met Beschermde Geografische Aanduiding en in het kader daarvan hebben we een vertbag verpakking gelanceerd. Omdat Donnalia een aanzienlijke groei doormaakt, lanceren we dit jaar een eigen e-commerce kanaal, een dienst waar veel consumenten lang naar uit hebben gekeken”, besluiten de broers.

Voor meer informatie: 
Società Agricola Di Pasquale Srl 
Via Michelangelo, 7
93010 Delia (CL) - Italië
+39 0922 826009
amministrazione@dipasqualeortofrutta.com
www.donnalia.com 

Publicatiedatum: