Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geert Van Gampelaere, Versleverancier.be

“Steun De Horeca Box redt 5.000kg AGF van de afvalberg”

Tholen – Afgelopen week moest de horeca in België opnieuw haar deuren sluiten, maar wat met al het groenten en fruit dat bestemd was voor de restaurants? “Met onze groenten-delivery-service van Versleverancier.be creëerden we een oplossing”, vertelt Geert Van Gampelaere. “Met het project “Steun De Horeca Box” konden we afgelopen week 5.000kg horeca groenten en fruit redden van de afvalberg. Eekhoorntjesbrood, romanesco, preischeuten, gele bloemkool,... ze zijn nog volop aanwezig bij de telers. Producten die specifiek voor de horeca geteeld worden. In maart belandden deze producten helaas op de afvalberg.”

“Samen met Oost-Vlaamse telers en Gentse horecagroothandelaren stelden we een box samen van kraakverse producten die hun afzetmarkt verloren hadden. Vele telers en handelaren uiten ons hun dankbaarheid omdat een deja vu van maart voor hen uitbleef. Velen van hen bleken dit verlies in maart nog niet verwerkt te hebben. Inmiddels is ons project halverwege en hopen we deze week opnieuw 5.000kg horeca groenten en fruit te kunnen redden en een mooie bestemming te kunnen geven”, aldus Geert.

Geert is begonnen als traiteur, maar sinds de lockdown in maart is er zeer weinig werk in deze branche. “Daarom zijn we aan de slag gegaan met het maken van boxen met daarin groenten en fruit van lokale telers. De producten zitten in een houten perenkistje en zijn bedrukt met ons logo. Consumenten kunnen op onze website kiezen uit 6 tot 7 verschillende boxen en we leveren gratis aan huis in heel Oost-Vlaanderen. Omdat de service zo populair is willen we deze ook na de coronacrisis voort blijven zetten. Daarnaast zijn we ook nog steeds opzoek naar leveranciers van groenten en fruit om een tekort aan producten te voorkomen.”

“In de toekomst willen we onze dienst misschien uitbouwen met abonnementen, maar voorlopig houden we het nog bij de eenmalige bestellingen. Klanten zitten zo nergens aan vast, waardoor de verspilling zo minimaal mogelijk blijft. Een ander voordeel van onze boxen is dat er weinig tot geen verpakkingen worden gebruikt. Kleine producten zoals aardbeien of champignons zitten wel in een verpakking, maar de andere producten gewoon los in de kist. Behalve het karton van de importproducten hebben we eigenlijk niet veel afval waardoor we duurzaam kunnen werken”, besluit Geert.

Voor meer informatie
Geert Van Gampelaere
Versleverancier.be
Antoon Catriestraat 39B
9031 Drongen
+32 (0)496 45 12 24            
+32 (0)9 310 62 83
[email protected] 
www.versleverancier.be