De vraag naar radicchio is groter dan het aanbod

“Momenteel gaat het vrij goed met de radicchio. De oogst is in oktober van start gegaan en de gewassen worden met de hand geoogst. De prijzen lijken goed te zijn”, zegt Paolo Queruli van het Italiaanse La Rosa gelegen in Monselice bij Padua.

“De vraag is op dit moment niet al te hoog, maar nog steeds hoger dan het aanbod in vergelijking met vorig jaar. De verwachtingen voor dit jaar zijn goed en de prijzen zijn tot nu toe redelijk. De mark is echter niet erg ontvankelijk voor radicchio en de consumptie blijft in het algemeen achter.”

De gewassen worden op ongeveer 100 hectare geteeld en twee derde hiervan zal in het buitenland op de markt worden gebracht. In november wordt er een start gemaakt met de export van radicchio. “De export naar niet-Europese gebieden zal dit jaar niet makkelijk zijn als gevolg van de situatie rond het coronavirus. De horeca heeft hier flink onder te leiden. Binnen Europa kan er een goede commerciële trend ontstaan en de export zal zich dan ook op dit gebied concentreren.”

“Ook de detailhandel kan het gebrek aan consumptie misschien niet compenseren, ondanks het gegeven dat er tijdens de lockdown veel is afgezet. Wat we met zekerheid kunnen zeggen is dat er dit jaar veranderingen aankomen. Het zal nodig zijn om de mondiale gezondheidssituatie op de voet te volgen evenals het koopgedrag van de consument”, concludeert Queruli.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.