Roland Bötz

"2020 is vooralsnog een moeizaam afzetjaar bio-cressen"

De verkoop van cressen verloopt in de herfst traditioneel eerder in rustige banen. Hierdoor heeft men nu de mogelijkheid om op de afgelopen, bewogen maanden terug te kijken. "Vanwege corona is 2020 voor ons tot nu toe geen goed verkoopjaar geweest. De verkoop verloopt eerder moeizaam. Het is naar mijn idee ook moeilijk om een prognose te geven voor de overige maanden van het jaar", zegt Roland Bötz, teler uit het Knoblauchsland bij Nürnberg. 


Het echtpaar Bötz wijdt zich aan de biologische teelt van cressen.

Op een kasoppervlak van in totaal 6.000 m2 teelt de familie Bötz sinds meer dan twintig jaar biologische cressensoorten. Cressen hebben zich in de loop der jaren vooral in de horeca een goede positie verworven. Maar juist deze afzetmarkt werd in de afgelopen maanden bijzonder hard getroffen. "Gelukkig leveren we ook aan retailklanten en daarom is onze omzet niet al te zeer ingestort. Desalniettemin ligt de afzet bij ons nog steeds circa 20 procent onder het gemiddelde afzetniveau."


In totaal acht biologische cressensoorten worden ofwel op hennepvezel- ofwel op perlietsubstraat geteeld en uiteindelijk in een open kartonnen verpakking in de handel aangeboden.

Verkooptopper met Pasen en kerst
Het soortenspectrum van de familie Bötz loopt uiteen van de oude bekende tuinkers en broccoli- en erwtencress tot aan radijscress. "Vooral de roodgekleurde variëteiten worden sinds de afgelopen jaren goed ontvangen door onze klanten. In z'n totaliteit vertoont de cressenmarkt reeds sinds vele jaren een lichte, geleidelijke groei, zowel in de horeca alsook in de retail", schetst Roland het verkooppotentieel van de kiemgroenten.

De bonte bio-cressen uit het Knoblauchsland zijn vooral rond de feestdagen bijzonder populair bij de consumenten. "De afzet boomt ieder jaar rond Pasen en kerst. Dan wil men gewoonweg iets bijzonders op tafel", luidt het afsluitend.


De moeder van de huidige eigenaar runt de stand op de groothandelsmarkt in Nürnberg.

Voor meer informatie:
Gemüsebau Roland Bötz GbR
Roland Bötz
Loher Hauptstraße 99
90427 Nürnberg
Telefoon 0911-345391
Fax 0911-382129
info@boetz-kresse.de 
www.boetz-kresse.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.