Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ton Slagter:

"Goede Europese vraag naar bloemkool in kwalitatief lastig jaar"

Tholen - "Er gaan vrachtwagens bloemkool tegelijk weg, met name voor export", vertelt Ton Slagter van de Fa. P.N. Slagter uit Andijk dat actief is in de teelt en handel van bloemkool. "Momenteel is de vraag echt enorm. Zowel uit Zuid-Europese landen zoals Italiƫ en Spanje, als uit Duitsland, Tsjechiƫ en Polen. Prijzen liggen het hele jaar al op een mooi niveau. In de daghandel ligt de bloemkoolprijs momenteel rond 1 euro. Vorige week was de markt flauwer, maar deze week is er een flinke opleving al is die wel puur te verklaren door de exportvraag."

"Het aanbod Hollandse bloemkool is beperkt en kwalitatief is het voor de vollegrondsgroenten sowieso een moeilijk jaar, al zijn de verschillen tussen de verschillende soorten groot. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor spinazie en broccoli. Gelukkig zien we nu wel dat de kwaliteit verbetert. Het is met een oostenwind en warm weer ook het beste herstelweer dat we ons kunnen wensen, want door de extreme hitte en vocht is het zeker in West-Friesland wel heel lastig geweest."

De teler verwacht zeker tot Sinterklaas nog wel Hollandse bloemkool te leveren. "De broccolihandel laat hetzelfde beeld zien. De broccoli had het kwalitatief misschien nog wel moeilijker dan de bloemkool, maar ook voor broccoli is het prijsniveau erg goed. Dat compenseert gelukkig wel wat."

Voor meer informatie:
Ton Slagter
Fa. P.N. Slagter
acm.slagter@quicknet.nl
www.pnslagter.nl