De met een Michelinster bekroonde chefkok Niven Kunz die het 80/20 principe op de kaart zette, heeft in het Westlandse Wateringen restaurant Triptyque geopend. Afgelopen april werd bekend dat zijn restaurant in Rijswijk failliet was.
In Wateringen begon Niven Kunz in 2006 ooit met restaurant 't Raethuys. Daar ontving hij op 24-jarige leeftijd zijn eerste Michelinster. Zijn gerechten zijn gebaseerd op zijn 80/20-filosofie: 80 procent groenten en 20 procent vis of vlees. De groentechef is geïnspireerd door de producten van het Westland. Op de kaart van Tryptique staan bekende signatuurgerechten als ‘tartaar van tomaat’ en ‘snijboon à la carbonara’, ‘radijs met zwarte bessen en vanille’, maar ook ‘Westlands rundvlees’, ‘anijs met ijspegel’ en ‘rivierkreeftjes met oude kaas, whiskey, ui en brioche’.
Lees hier het artikel van Villa d'Arte over de opening van Tryptique