Marktinformatie Flandria:

"Tomatenprijzen zullen komende weken verder aantrekken"

De vraag naar witte en rode kolen en Chinese kolen trekt sterk aan. De volumes stijgen en kenmerken daarmee de start van het kolenseizoen.

Noteringen van losse tomaten en trostomaten verdubbelen op een paar dagen tijd. Volumes zullen de komende weken dalen, waardoor de prijzen verder zullen aantrekken. Alle sorteringen van komkommers werden fors duurder. Kleinere aantallen op de klok zorgen ervoor dat de prijs sterk aantrekt op een paar dagen tijd. Zelfde verhaal voor aubergines: dalende volumes aan stevige prijzen.

Prei werd goedkoper, het aanbod groeit wekelijks verder. Een kleine aanvoer venkel werd aan hoge prijzen verkocht. Overzichtelijk aanbod in alle slasoorten, andijvie is de duurste soort. De nieuwe oogst van knolselder stijgt, noteringen op een normaal niveau voor deze periode van het jaar. Wortelen worden aan stabiele prijzen verkocht.

Aanvoer bloemkool en broccoli verloopt normaal, broccoli wordt aan stevige prijzen verkocht. Paprika’s werden fors duurder de voorbije week, het aanbod werd kleiner. Vandaag was geel de duurste kleur. Vraag naar courgettes zorgt voor zeer mooie prijzen voor deze periode van het jaar.

Bron: LAVA nieuwsbrief

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven