Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Start van het herfstpaddenstoelenseizoen in de Zwitserse groothandel

De handel in bospaddenstoelen is in het herfstseizoen aanbeland. Kleinere hoeveelheden aan eekhoorntjesbrood, herfsttrompetten, porcini en keizeramaniet zijn reeds in de gespecialiseerde groothandel verkrijgbaar. Het gaat momenteel nog om beperkte hoeveelheden. Vanaf de tweede helft van september zullen vermoedelijk grotere volumes arriveren.

Eekhoorntjesbrood wordt momenteel in de groothandel voor 30 euro per kg verhandeld. "Momenteel nemen we eekhoorntjesbrood overwegend uit Servië af, later zullen we - afhankelijk van beschikbaarheid en kwaliteit - ook partijen uit Roemenië, Polen en Oekraïne aanbieden. Het te verkopen aanbod is echter zeer afhankelijk van het weer en de natuur laat zich helaas niet sturen", zegt een inkoper- en verkoper van Hugo Dubno AG. 

Cantharellen tot in november 
Parallel aan de aankomst van de herfstpaddenstoelen worden er nog steeds Oost-Europese cantharellen aangeboden. Tot in november zullen er producten uit Wit-Rusland en/of Polen ter beschikking staan. "Direct in aansluiting hierop proberen we waar mogelijk Europese producten - meestal uit Portugal - af te nemen. Afhankelijk van de beschikbaarheid ontstaat er soms een klein gat in de verzorging tussen het Oost-Europese en Zuid-Europese seizoen, waardoor we dan noodgedwongen terug moeten vallen op producten van overzee uit Canada of de VS."

Levering aan de horeca in heel Zwitserland
Hugo Dubno AG voorziet sterrenkeukens en de hotellerie in heel Zwitserland van hoogwaardige delicatessen. "Vanwege corona is de verkoop dit jaar achtergebleven bij andere jaren. We hebben echter goede hoop dat de situatie zich in de komende maanden geleidelijk zal normaliseren."

Voor meer informatie:
Hugo Dubno AG
Industriestrasse 11
CH-5604 Hendschiken   
+41 62 885 77 00
info@dubno.ch
www.dubno.ch    

Publicatiedatum: