Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

De eerste Tomberry-tomaatjes per vliegtuig naar Hong Kong en Singapore geëxporteerd

Donsol, een bedrijf met Spaans kapitaal maar met het hoofdkantoor in Slowakije, is er dit jaar voor het eerst in geslaagd de kleine Tombery-tomaatjes naar Hong Kong en Singapore te exporteren.

“Tomberry is het merk voor de pareltomaten van het Nederlandse zaadhuis Eminent Seeds. De tomaatjes wegen ongeveer 2 gram, vergelijkbaar met frambozen'', zegt Antonio Ripollés van Donsol, een bedrijf dat besloot de Tomberry-tomaatjes in Slowakije en Tsjechië te telen vanwege de nabijheid van de luchthaven van Wenen, van waaruit het erin geslaagd is de eerste lading naar Singapore en Hong Kong te exporteren. "Tot nu toe was het nog geen enkel bedrijf gelukt om dit product per vliegtuig te exporteren", zegt Ripollés.

Donsol zet de Tomberry-tomaatjes ook deels af in Oostenrijk vanwege de nabijheid van de teelt. “Door zijn exclusiviteit is Tomberry een product met hoge marktprijzen. De prijzen van dit hoogwaardige product kunnen oplopen tot 19 €/kg. Daarom leveren we het zonder tussenpersonen aan high-end retailers. Het wordt immers steeds moeilijker om te overleven op de tomatenmarkt, waarin het lijkt alsof alleen de teelt en afzet van trostomaten nog een winstgevende bezigheid is. Enkel speciale rassen met specifieke markten stellen ons nog in staat om interessante marges te behalen”, zegt Antonio Ripollés.

Eminent Seeds heeft exploitatievergunningen voor Tomberry verleend in verschillende landen, waarvan twee in Nederland en één in elk van volgende landen: Spanje, Israël, Zuid-Afrika, Canada, Tunesië, Bulgarije en, met Donsol, in Slowakije en Tsjechië. Het bedrijf teelt de tomaatjes er in verwarmde plastic kassen.

Voor meer informatie:
Antonio Ripollés
Donsol
Kopcianska, 10 (Vienna Gate)
85101 Bratislava (Slowakije)
Tel: +421 944941336 
antonio.ripolles@donsol.sk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.