Meals on Wheels en IFCO slaan handen ineen

Vijfduizend maaltijden per week bezorgd bij aan huis gekluisterde ouderen en kwetsbare personen

Meals on Wheels in Montgomery County, Texas, en IFCO, leverancier van herbruikbare plastic kratten (RPC's), hebben bekendgemaakt dat IFCO 160 RPC's zal doneren voor de wekelijkse bezorging van 5.600 diepgevroren maaltijden aan ouderen die aan huis gekluisterd zijn. 

"We zijn zeer dankbaar voor deze nieuwe samenwerking met IFCO. Dankzij deze donatie kunnen we onze versproducten op de juiste manier vervoeren en bewaren," zegt Summer Day, voorzitter van Meals on Wheels in Montgomery. "In onze keuken worden dagelijks duizend maaltijden bereid voor ouderen in de regio en namens hen willen we IFCO graag bedanken."

“IFCO hecht veel waarde aan het bestrijden van honger en voedselonzekerheid in de VS maar ook elders ter wereld," zegt Dan Martin, directeur van IFCO in Noord-Amerika. "Tijdens deze vreselijke crisis is het belangrijker dan ooit dat we onze vrienden van Meals on Wheels helpen met het bezorgen van nog meer voedzame maaltijden aan degenen die dit het hardst nodig hebben."

Meals on Wheels in Montgomery County kan terugvallen op een netwerk van honderden vrijwilligers en bezorgt jaarlijks meer dan 130.000 maaltijden bij ouderen en aan huis gebonden mensen in heel Montgomery County. 

De RPC's van IFCO worden gebruikt voor het verpakken, vervoeren en bewaren van een verscheidenheid aan verse producten, waaronder groenten en fruit. Iedere RPC wordt na gebruik door IFCO opgehaald, gereinigd en ontsmet.  

De RPC's van IFCO zijn robuust en beschermen de producten zodat beschadiging en voedselverspilling worden voorkomen. Ook worden er dankzij deze herbruikbare krat minder wegwerpverpakkingen gebruikt. De RPC's zijn bovendien milieuvriendelijk omdat er voor de productie minder energie en water voor nodig is dan voor andere voedselverpakkingen.  

 

Voor meer informatie: 
Daniela Carbone
IFCO
Email: Daniela.Carbone@ifco.com
www.ifco.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven