John Gijbels, Euro Gijbels

“Beperkte vraag naar meloenen door matig zomerweer”

Tholen – Sinds vorige week is het Spaanse meloenenoogst begonnen bij het Spaanse teeltbedrijf van Euro Gijbels. “In het zuiden van Spanje zijn ze al een tijdje bezig met de meloenenoogst, maar wij zitten in Catalonië en dat ligt een stuk noordelijker waardoor we standaard wat later starten en langer doorgaan”, vertelt John Gijbels van Euro Gijbels.

John Gijbels

“De productie van de Cantaloupe en watermeloenen is vorige week begonnen, maar de grote volumes verwachten we volgend weekend pas. De verkoop loopt wat achter vanwege het koudere weer in het noorden. Voor de verkoop van watermeloenen moet het mooi en warm weer zijn en deze week was het helaas niet warm genoeg”, zegt John.

“Toen we enkele jaren geleden startte met het telen van meloenen, hadden we ook Galia en Piel de Sapo in het assortiment, maar we merkten dat de vraag naar deze meloenen wat achterbleef”, aldus John. “Daarom hebben we op Cantaloupe en watermeloen gefocust. Wellicht breiden we in de toekomst ons assortiment nog uit, maar voorlopig blijven we ons op deze twee soorten focussen.”


De vijfde generatie van Euro Gijbels: dochter van Jolene

“Het groeiseizoen van de meloenen is goed verlopen. We zijn tevreden over de maat en de smaak van het fruit. We hebben dit jaar wat nieuwe variëteiten watermeloenen getest, maar die zijn wat groter uitgevallen. Normaal hebben we kalibers 4-5, maar deze variëteiten zijn kaliber 2 dat is iets te groot voor onze markten”, aldus Gijbels.

Voor meer informatie:
John Gijbels
Euro Gijbels
Acaciastraat 21
2440 Geel – België
Cami de les Arenes s/n
43300 Mont-roig del Camp
Tarragona - España
info@euro-gijbels.be   
www.eurogijbels.be    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven