Royal Peppers schakelt over op GreenCommerce voor beter inzicht

Royal Peppers produceert een breed assortiment paprika's. Dit jaar zijn zij gestart met AGF software GreenCommerce. Hierdoor hebben zij nog beter grip op de voorraad, traceerbaarheid en kwaliteit. Royal Peppers maakt hiermee stappen op het gebied van digitalisering.

Inzicht in voorraad en registratie product
Royal Peppers is de overkoepelende naam van de paprikakwekerijen van de familie Van den Bosch. De kwekerijen bevinden zich in Bergschenhoek, Bleiswijk, Rilland en Waddinxveen. Door de krachten van deze verschillende locaties te bundelen, produceert Royal Peppers vandaag de dag een breed assortiment rode, gele, oranje en groene paprika's. Sinds dit jaar gebruiken zij softwarepakket GreenCommerce en hiermee beschikken zij over betrouwbare data die goed inzicht geeft in de voorraad, de verkoop en het logistieke proces. 

Keuze voor expertise in de AGF-sector
Royal Peppers gebruikt het AGF softwarepakket GreenCommerce voor het inzichtelijk maken van actuele artikelvoorraad en het registreren van gesorteerd product door middel van productieopdrachten.

Ook gebruiken ze de het pakket voor het aanmaken van verkooporders, waarna deze ingepland worden voor verlading. Dit dient als basis voor de aansturing naar de logistieke afdeling in de loods. Bij de afhandeling van verladingen worden afleverbonnen en/of CMR-documenten beschikbaar gesteld.

Via de fust-module van GreenCommerce registreert Royal Peppers verschillende soorten fusten. Zo krijgen zij inzicht in het gebruikte fust voor productieopdrachten. Om de in- en verkoopfacturatie zo efficiënt en nauwkeurig mogelijk te houden, is er een koppeling met het boekhoudpakket Exact Online.

Met GreenCommerce zijn de gegevens betrouwbaar, waardoor een stuk rust ontstaat voor Royal Peppers. ‘’Wij zochten een pakket waarmee we beter inzicht zouden krijgen in de voorraad, verkoop, omzet en in het gehele logistieke proces. Hierin is binnen de AGF-branche GreenCommerce het bewezen pakket. JEM-id heeft veel kennis in de sector en weet precies welke uitdagingen er kunnen spelen en denkt hierin mee. Die expertise en de mogelijkheid voor een snelle implementatie waren voor ons belangrijk bij de keuze van het softwarepakket’’, aldus Arnoud van den Berge (Manager Finance & control bij Royal Peppers).

Snelle implementatie
Er was voor Royal Peppers een korte periode beschikbaar om de software te implementeren. Arnoud van den Berge en Derk van Duijvenboode zijn erg te spreken over de implementatie: ‘’De implementatie ging goed en snel. We hadden twee vaste aanspreekpunten en zaten twee keer per week om-en-om bij elkaar op locatie. Hierdoor konden wij snel schakelen en dat werkte voor ons erg fijn.’’

Future proof 
Royal Peppers maakt gebruik van het ‘Datawarehouse pakket’ van GreenCommerce. Hiermee wordt data inzichtelijk d.m.v. rapportages en dashboards die getoond worden in Microsoft Power BI. Deze waardevolle inzichten kunnen leiden tot lagere kosten en snellere werkwijzen. ‘’We hebben nu de eerste stappen gezet, maar willen in de toekomst steeds meer gebruik maken van Power BI, want hierdoor krijgen we nog beter inzicht in data die er is’’, aldus Arnoud.

De organisatie wil in de toekomst ook graag berichten uitwisselen via FreshBabel Messenger en daarnaast wordt er gekeken naar koppelingen waardoor nog efficiënter gewerkt kan worden. Arnoud is trots op het bedrijf en blijft altijd kijken naar wat er verbeterd kan worden. ‘’We zijn als bedrijf het meest trots op het feit dat we onze dienstverlening naar klanten toe nu nog beter kunnen faciliteren.’’

JEM-id
Door middel van innovatieve software oplossingen maakt JEM-id bedrijfsprocessen in de sierteelt- en AGF-sector eenvoudiger, sneller en effectiever. Naast het ontwikkelen van softwarepakketten voor de AGF-sector, zoals GreenCommerce, GreenXchange en FreshBabel, behoren FloraXchange en HortiHeat ook tot de softwareoplossingen die JEM-id voor de sierteeltsector heeft ontwikkeld. FloraXchange is in samenwerking met Royal FloraHolland bezig met de ontwikkeling van het digitale platform voor bloemen- en plantenkwekers: Floriday.io. 

Voor meer informatie:
Royal Peppers
www.royalpeppers.nl  JEM-id 
Grote Waard 80
2675 RZ Honselersdijk
T: 0174-642622
info@jem-id.nl  
www.jem-id.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven