Onzekere situatie voor Italiaanse druiventelers

“Tot dusver hebben we ongeveer 30% van de teelt geoogst. De eerste zendingen van de Victoria en Black Magic druiven werden begin juli verstuurd. Er is vraag, maar dat komt voor meer dan de helft uit het buitenland.” Dat zegt Antonio Cantatore, verkoopmanager bij het Italiaanse Cantatore Antonio & Figli uit Ruvo di Puglia.

“Inmiddels oogsten we dagelijks grotere hoeveelheden en de druiven hebben een mooie kleur en een goede brix-graad. De druiven zijn van uitzonderlijke kwaliteit, zowel qua maat als geur en smaak. Dit komt omdat we in mei veel regen gehad en deze periode werd opgevolgd door veel zon.”

Links Antonio Cantatore en rechts Vincenzo Cantatore

“De effecten van het coronavirus hebben ook impact gehad op de druivenafzet. Hierbij kunnen we een onderscheid maken tussen de Italiaanse en de buitenlandse markten. De binnenlandse vraag daalde met 40% in vergelijking met vorig jaar. Het gaat dan om onze belangrijkste afzetmarkten in Mestre, Treviso, Padova, Turijn en Verona met prijzen variërend van €1,20 tot €1,60 per kilo.” 

Wat betreft de buitenlandse markten ziet de situatie er anders uit. “Er is vraag, vooral uit Duitsland en Nederland en er is zelfs sprake van een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar. De prijzen zijn begin juli constant gebleven, tussen de €1,60 en €2,00 per kilo, maar dit is helaas wel €0,30 lager dan vorig jaar. Tot nu toe lijkt alles de goede kant op te gaan, maar we maken ons wel enigszins zorgen over wat er gaat gebeuren als de oogst op het hoogtepunt is.”

Voor meer informatie: 
Cantatore Antonio & Figlio Srl
Tel.: (+39) 340 9369214 - 368 648323
Email: exportcantatore@libero.it 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven