Asia GmbH, Krefeldse specialist in minigroenten

"Zwarte mini aubergines voor het eerst op de markt"

Minigroenten genieten een toenemende populariteit in de Duitse handel. Het in Krefeld gevestigde bedrijf Asia is al enkele jaren gespecialiseerd in dit handelssegment en streeft ernaar om zijn productaanbod successievelijk uit te breiden als antwoord op de groeiende vraag, zegt bedrijfsleider Hacer Temiz.


Mini graffiti en zwarte mini aubergines

Op dit moment draait de levering van Spaanse goederen op volle toeren: "Wij leveren de mini graffiti aubergines al ongeveer drie jaar, maar dit jaar is de zwarte versie voor het eerst verbouwd. Wij bieden ook witte courgettes aan in zowel normale als minivarianten. Deze variëteit is erg populair op de markt vanwege de milde smaak," zegt Temiz.


Witte mini courgettes

Naast de Spaanse producten worden de minigroenten gedeeltelijk uit Jordanië, Egypte en Marokko gehaald. Dit betekent dat de aanvoer nu het hele jaar door kan worden gegarandeerd. "Wij bieden onze klanten bij voorkeur Spaanse goederen aan, omdat ze ten eerste meestal van betere kwaliteit zijn en ten tweede per vrachtwagen naar ons toe komen in plaats van per luchtvracht. Ons doel is om 100% van onze toekomstige behoeften te dekken met Spaanse producten."


Gesneden mini aubergines

Bovendien geniet het private label Cleopattra een hoge status in de Duitse retailsector. "We zijn ooit begonnen met ons private label met meloenen en op dit moment is Cleopattra uitgegroeid tot een erkend handelsmerk op alle Duitse versmarkten. Onze belangrijkste producten zijn onder andere mispels, okra's en bonen. Deze laatste halen we momenteel nog steeds uit Marokko, maar binnenkort zullen we om seizoensredenen volledig naar Spanje overstappen. Ook bieden we via ons netwerk uit beide landen 12 maanden per jaar bonen aan."


Snijbonen uit Marokko. Binnenkort zullen de eerste Spaanse zendingen aankomen.

Het handelsmerk van Asia is de dagelijkse, verse, 'just-in-time' aanvoer van exotische groenten en fruit. Vroeg in de ochtend worden de zendingen gedistribueerd via WhatsApp. Bestellingen worden geaccepteerd tot ongeveer 12:00 uur. Nieuwe zendingen komen dan aan op het Fresh Park Venlo, waarna ze worden afgeleverd bij de klant. "De volgende stap zou zijn om onze exportactiviteiten uit te breiden. We zien grote marketingpotentie in met name Engeland en Zweden."


Indiase okra van de Lady Finger variëteit: Het ras werd kleiner geoogst in nauw overleg met de lokale telers.

Tegelijkertijd wordt het assortiment voortdurend uitgebreid. "Vanaf september beginnen we met Spaanse avocado's. We willen echter meer exoten zoals mini okra's, groene papaja's en Chinese aubergines aan het assortiment toevoegen. We bieden deze producten nu al af en toe aan, maar in de toekomst willen we ze graag permanent onder het Cleopattra-merk aanbieden," besluit Temiz.

Voor meer informatie:
Hacer Temiz
Asia GmbH
Oder Straße 1
47829 Krefeld - Duitsland
+49 2151 36 32 60
info@asiagmbh.com
www.asiagmbh.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven