Berden levert eerste nieuwe knolselderij

Vandaag is knolselderijbedrijf Berden Agro BV in Venlo begonnen aan de nieuwe oogst knolselderij. “Mooie frisse knollen, vers van het veld. Het blad is stevig en mooi groen, de knolletjes mooi blank. We zijn heel tevreden met de kwaliteit.” zegt Luc Berden van Berden Agro.“We beginnen nu met nieuwe knolselderij met loof en daarnaast werken we nog de laatste oude knollen uit de bewaring weg.” Het bewaarseizoen is volgens Berden moeizaam verlopen. “Aanvankelijk liep het goed, maar door de gevolgen van Corona is de afzet in de afgelopen maanden veel minder geweest dan gebruikelijk. Over het algemeen was de voorraad knolselderij dit jaar eigenlijk niet bijzonder hoog. Bij een normaal verloop was die al relatief vroeg op geweest, maar dat heeft helaas anders uitgepakt.”

Het nieuwe seizoen gaat volgens Berden goed van start. “Iedereen is blij dat er weer vers product is, er is veel interesse. De weersomstandigheden zijn gunstig, heel wat beter dan het tropenweer vorig jaar rond deze tijd. Voor de Nederlandse AGF-handel is het ook gunstig dat de meeste Nederlanders hun vakantie in eigen land spenderen. Hopelijk geeft dit ook een impuls aan de horeca en gastronomie die van de Corona-crisis veel te verduren hebben gekregen.”

Maar er zijn ook kansen in crisistijd. “Het besmettingsgevaar van een COVID-virus geeft aan hoe belangrijk gezonde voeding en natuurlijke weerstand zijn. Verse groenten – met knolselderij in het bijzonder – spelen daarbij een belangrijke rol.” Luc lacht: “ik maak natuurlijk graag reclame voor mijn eigen product, maar objectief gezien is het gewoon een feit dat knolselderij een mineralenbom is: boordevol vitaminen zoals K, C en B6, maar ook antioxidanten en etherische oliën. Aan knolselderij wordt niet voor niets een bloeddrukverlagende en ontgiftende werking toegeschreven. Ik zou zeggen: neem de proef op de som, eet wekelijks knolselderij, dan zorgen wij voor een mooi vers product!”

Het nieuwe seizoen is gestart, knolselderij is bij Berden doorlopend beschikbaar via Royal ZON.

Voor meer informatie:
Berden Agro BV
Heymansstraat 81
info@berdenagro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven