Groentenverwerkingsmachines en -productielijnen aangeboden op online veiling

Vanwege de sluiting van de productielocatie van de bekende groenteverwerker Carota wordt haar machinepark online aangeboden op Industrial Auctions. Er kan geboden worden op onder andere invoerbunkers, stenenvangers en schilmachines. De logistieke uitrusting van Carota zal eveneens worden geveild, bestaande uit onder meer palletiseermachines, platformen en transportbanden. Daarnaast zullen ook centrifugaalpompen, gegalvaniseerde stalen bakken en koel- en vriescompressors worden geveild. 

Naast deze standalone machines zullen ook de productielijnen voor wortelen en selderij worden geveild. Deze zijn GlobalGAP- en BRC-gecertificeerd en beantwoorden aan de hoogste standaarden voor voedselverwerking. De lijnen dateren uit 2011 en zijn ongeveer zeven jaar in gebruik geweest. Gedurende de eerste fase van de wortelverwerking worden alle mechanische verontreiniging en loof verwijderd. Vervolgens worden de wortelen zorgvuldig gewassen en gepolijst. Het optische systeem scant iedere afzonderlijke wortel en staat hierdoor steeds weer garant voor een eindproduct van de hoogste kwaliteit. De productielijn is aan het einde uitgerust met een automatisch weeg- en verpakkingssysteem. De lijn is ook voorzien van snij- en polijstmachines voor verwerking van baby-wortelen. 

Deze lijnen zijn inclusief een opslagtank met pompen voor het waterzuiveringssysteem, een nabezinktank, zandvanger met onderwaterpomp, de beide lijnen voor wortelen en selderij, de verwerkingslijn voor baby-wortelen, de sorteerlijn voor wortelen, de vul- en verpakkingslijn, palletiseerinstallatie, was- en verpakkingslijn en het trommelfiltersysteem met zelfaanzuigende pomp. 

Industrial Auctions is een Nederlandse online veilingsite die gespecialiseerd is in apparatuur voor de voedselverwerkende en drankensector. De veilingen vinden in heel Europa plaats en de apparatuur wordt wereldwijd verkocht. Dit binnen de sector toonaangevende bedrijf biedt een optimale dienstverlening en transparantie ten aanzien van de beschrijvingen en afbeeldingen van de te veilen partijen. Doe mee aan de online veiling door u in te schrijven en een bod uit te brengen. 

Voor meer informatie, klik hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven