Leon van Basten, Funghi Funghi

“Na ruim drie maanden inmiddels weer een volledig assortiment paddenstoelen beschikbaar”

Tholen – Het coronavirus heeft de wereld de afgelopen maanden op zijn kop gezet. Ook bij paddenstoelenspecialist Funghi Funghi heeft het virus z’n weerslag gehad op de handel, maar volgens Leon van Basten is het bedrijf klaar om hun klanten weer te bedienen. “Door de sluiting van de horeca in de meeste Europese landen hebben we het de afgelopen maanden ontzettend rustig gehad. Inmiddels openen veel restaurants in Europa langzaamaan hun deuren, waardoor de vraag weer aantrekt.”


Leon van Basten

De lage volumes van de afgelopen maanden waren tevens van invloed op het prijsniveau vanwege de relatief hoge transportkosten. “Ondertussen zijn de volumes weer dusdanig groot, dat we weer een normale prijs voor onze producten kunnen hanteren”, vertelt Leon. Momenteel heeft Funghi Funghi ook weer een mooi assortiment paddenstoelen beschikbaar. “We hebben zo’n 50 soorten op dit moment. Het seizoen in de Balkan en Rusland is weer gestart met Cantharellen, mini Girolles, Cepes en Keizers amaniet. Maar ook producten uit Azië, Europa en Amerika hebben we op het moment beschikbaar.”

Eén van de afzetmarkten van de paddenstoelenspecialist is Engeland, waar de horeca vanaf 4 juli gelukkig weer open is. “In de landen waar de horeca al open is, zien we een wekelijkse toename in de bestellingen. Wat we tevens zien, is de opkomst van take-away en initiatieven van chefs en restaurateurs die complete menu’s en maaltijden voor thuis tegen een betaalbare prijs aanbieden. Ik denk dat deze nieuwe vormen van ‘genieten thuis’ een prominente plaats gaan innemen binnen ‘de nieuwe gastronomie’ en door ons op de voet gevolgd worden”, aldus van Basten.

“Hoewel we er nog lang niet zijn, kijken we dus zeker positief naar de toekomst. We blijven ons focussen op nationale en internationale horeca. We hebben zoveel mooie producten te leveren, dus we hopen dat we - wat dit betreft - zo snel mogelijk terug kunnen gaan naar ‘het oude normaal’”, besluit Leon.

Voor meer informatie:
Leon van Basten
Funghi Funghi
Brusselstraat 41
2321 Meer
+32(0)33037380
info@funghifunghi.com      
www.funghifunghi.com   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven