Geurten, Buurtjes en Dick Schaap reageren

Zorgt openstelling horeca al voor opleving bij AGF-horecagroothandels?

Tholen - Op 1 juni ging de horeca weer gedeeltelijk open na een lockdown van tweeënhalve maand. We vroegen aan AGF-horecagroothandelaren Dominique Geurten uit Margraten, Donny Swart uit Amsterdam en Dick Schaap uit Purmerend of er al sprake is van een opleving en of het zonnetje weer gloort na de zware periode.


Wagenpark van Geurten

"De eerste en tweede week van juni is een enorm contrast. De eerste week waren klanten nog erg terughoudend. Nu zie je dat de mensen meer hun weg vinden", vertelt Dominique Geurten van de gelijknamige horecagroothandel uit Margraten. "We hebben twaalf dramatische weken achter de rug, waarin we van 100 naar 10% omzet gingen. Doordat meer klanten van start gingen met bezorgen en afhalen, liep dat gaandeweg iets op. De eerste week na de opening zaten we op 50%, nu gaan we richting de 80%, dus het gaat de goede kant op."

Positief aspect is dat er de afgelopen weken ruim twintig nieuwe klanten zich bij Geurten hebben aangemeld. "Dat is natuurlijk leuk, alle nieuwe klanten zijn meegenomen", constateert Dominique. Uitschieters in het assortiment ziet hij nog niet echt. "Het aspergeseizoen loopt nu ten einde. Het aanbod is beperkt en de prijzen worden hoog."

Ook Donny Swart van horecaleverancier Buurtjes op het Food Center in Amsterdam ziet de markt weer aantrekken, maar het gaat stapje voor stapje. "We zitten nog lang niet op 100%. Maar goed, we hebben de afgelopen tijd weken gehad dat we 23 klanten hadden, terwijl we normaal wel 180 klanten kunnen bedienen. Inmiddels zitten we weer op 93, dus het gaat de goede kant op. Hopelijk worden vanaf 1 juli de maatregelen wat versoepeld."

Het product dat bij Buurtjes de laatste tijd het hardste liep waren illustratief genoeg de handschoentjes. Op AGF-gebied ziet Donny vooral veel vraag naar cressen en de mini-varianten van de komkommers en ananas. "We blijven vooral hopen op mooi weer. Hoe zonniger, hoe meer mensen op het terras. In die zin zie ik de zomer, waarin veel mensen in eigen land vakantie vieren zeker zonnig in!"

Dat laatste beaamt Dick Schaap van de gelijknamige horecagroothandel uit Purmerend. "Gelukkig neemt de vraag weer toe, maar het is wel heel erg weersafhankelijk. Bij warm weer is het druk maar met minder weer stort de verkoop meteen weer in. Binnen hebben de horecazaken blijkbaar toch minder capaciteit, maar als de terrassen opengaan, is het meteen feest."

"De cressen gaan ook bij ons hard. Ook zijn de horecazaken echt weer op zoek naar specifieke producten. Zo verkopen we nu ook veel zoete aardappelen", vertelt Dick. De horecagroothandelaar startte tijdens de Corona-tijd met het 'Kratje voor Dick' voor particulieren. "Dat is een goede zaak geweest en heeft heel goed gelopen. Nu is dit initiatief door iemand anders opgepakt. Ik zie deze zomer positief in. De hele situatie moet even zijn weg vinden, maar als de weersomstandigheden goed zijn, dan krijgen mensen echt wel weer de behoefte om lekker uit eten te gaan!"

info@fgeurten-agf.nl
donny@buurtjes.com
info@dickschaap.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven