Grote prijsdaling voor verse koningsoesterzwam

"De lockdown heeft geleid tot een prijsdaling van maar liefst 50% voor verse koningsoesterzwam (Pleurotus eryngii). We zijn van de €4,50-5/kg (eind februari) naar de €2,50-3/kg (eind maart) gegaan. Het zijn een paar moeilijke weken geweest, vooral voor degenen die, net als wij, ook substraten produceren, omdat er geen bestellingen binnenkwamen en degenen die al waren geplaatst, werden geannuleerd. We verwachten een verlies van ongeveer € 50.000," meldt AgriFunghi, een bedrijf in het Italaiaanse Basilicata dat gespecialiseerd is in de teelt en verkoop van paddenstoelen en substraten.

"Als we een vergelijking maken met het substraat dat in maart en april 2019 werd verkocht, dan zien we dat er een daling van 90% is geweest. Veel telers gaven er de voorkeur aan om geen andere paddenstoelen te gaan kweken, vooral omdat de consument in de noodgevallen de voorkeur gaf aan goedkopere producten met een langere houdbaarheid."

"Nu ziet het er beter uit voor de verse producten. Wij kweken paddenstoelen in zowel geconditioneerde ruimtes met een gecontroleerde temperatuur (ongeveer 18°C) en vochtigheidsgraad (75 tot 90%) als in natuurgebieden met een oppervlakte van 900 m boven zeeniveau. Dit jaar zijn we begonnen met de teelt van Pleurotus eryngii in de bergen, in de bossen onder eikenbomen om de productkalender te verlengen tot begin juli. De productie van substraten is opgeschort, maar we zijn er zeker van dat we sterker dan ooit terug zullen komen."

Voor meer informatie:
Agri Funghi
S.S. 598 val d'Agri km 110
75023 Montalbano Jonico - Matera
Italië
+39 346 6940 121
info@agrifunghi.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven