Amerikaanse zachtfruitteler stapt in blockchain

California Giant Berry Farms heeft bekend gemaakt dat het zich als eerste in de zachtfuitsector heeft aangesloten bij het Food Trust Blockchain Tracking System. Deze innovatieve technologie verbindt alle spelers in de toeleveringsketen met als doel om digitale gegevens en informatie te delen.

Het systeem biedt een helder inzicht in de status van het product, inclusief oogstlocatie en verzendmeldingen naar distributiecentra. "Dit zal ons bedrijf en onze partners in staat stellen om manieren te vinden om de efficiëntie in heel het proces te verbeteren met een focus op versheid", aldus Thomas Taggart van Californië Giant.Het tracking systeem biedt ook aanzienlijke voordelen op het gebied van voedselveiligheid. "De doorlooptijd van de traceerinformatie is snel," zegt Taggart. "De Covid-19-pandemie heeft bewezen dat onze huidige voedselvoorzieningsketen erg kwetsbaar is en het gebruik van dit blockchain tracking systeem kan die kwetsbaarheid stabiliseren."

"Bedrijven kunnen deze informatie gebruiken om de zichtbaarheid in de toeleveringsketen te vergroten en gegevens te traceren," zegt Peter Townsend van Glassbit, de ontwerper van het Food Trust Blockchain Tracking System. "Wat Cal Giant heeft gedaan is uniek en blijft toonaangevend in hun segment. Het is prachtig om meer van dit soort bedrijven en detailhandelaren aan boord te zien komen."

Ook de voedingsindustrie lijkt bijzonder geïnteresseerd in dergelijke ontwikkelingen vanwege de hoge druk die wordt uitgeoefend om ervoor te zorgen dat producten veilig zijn voor consumptie wanneer ze in de schappen terechtkomen. Tejas Bhatt van Walmart: "Van bladgroenten tot paprika's, Walmart heeft zijn voedselvoorzieningsketen gedigitaliseerd met behulp van blockchain. Dit stelt ons in staat om voedsel te volgen van het teeltbedrijf tot aan de opslag en helpt ons ervoor te zorgen dat het vers en veilig is wanneer onze klanten het kopen. Door samen te werken met meer leveranciers kunnen we een veiliger, slimmer en meer digitaal voedselsysteem voor iedereen realiseren."

"Een van onze lange termijn strategieplannen is Farming The Future. Onze deelname aan het Food Trust Blockchain Tracking System past hierin. Ik ben blij met de samenwerking van onze partners om als eerste in ons segment dit doel te bereiken," aldus Joe Barsi, directeur van California Giant (rechts op foto). "Het biedt ons de mogelijkheid om het vertrouwen in de kwaliteit van onze producten verder uit te bouwen. Naarmate meer bedrijven zich zullen aansluiten, zal het interessant zijn om de verbeteringen te zien die collectief zullen worden bewerkstelligd in onze voedselvoorzieningsketen," besluit Barsi.

Voor meer informatie:
Kyla Oberman
California Giant Berry Farms
+1 831 247 4386
koberman@calgiant.com
www.calgiant.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven