"Slimme keuze om verpakte agf te kopen"

Girò is een internationaal opererend bedrijf dat zich bezighoudt met verpakkingsoplossingen voor de groenten- en fruitsector. Gedurende de lockdown als gevolg van de Corona-pandemie is het bedrijf opengebleven en wist het een constante bevoorrading van haar klanten over de hele wereld te garanderen.

"De pandemie heeft ons aan grote veranderingen blootgesteld. Het zal zeker levensstijlen en eetgewoonten op lange termijn veranderen. Voor de verpakkingssector is het allemaal in een sneltreinvaart gegaan. De vraag naar verpakte groenten en fruit is enorm gestegen," zo laat de directie van Girò weten.

De Girò-groep, gevestigd in Spanje en aanwezig in 50 landen op 5 continenten, staat wereldwijd bekend als een toonaangevend bedrijf in de productie van verpakkingsmachines en -materialen voor groenten en fruit en ondersteunt klanten met ervaring, service en kwaliteit.

Franco Locati, commercieel manager van Girò Italia

"Giró ontwikkelt momenteel een plan om de uitstoot van het hoofdkantoor en de productievestigingen te verminderen. Wat innovatie betreft, is het doel om nieuwe verpakkingsoplossingen te ontwikkelen, gebaseerd op milieuvriendelijke technologieën en materialen voor de productie van bedrukte labels en netten die ook visueel aantrekkelijk, duurzaam en 100% recycleerbaar zijn. Op dit moment is de productielijn gemaakt van materialen die tussen de 3 en 12 gram wegen en die tot 5 kg fruit kunnen bevatten," zegt Franco Locati, commercieel manager van Giró Italia. "Dankzij de samenstelling van onze kunststofverpakkingen hadden we geen bijzondere moeite met het vinden van grondstoffen.We hebben onze activiteiten kunnen voortzetten en aan de behoeften van onze klanten kunnen voldoen, waarbij we onze prijzen gelijk hebben gehouden aan de fase vóór de coronacrisis. Dit was het gevolg van een ongekende stijging van de vraag naar verpakkingsmateriaal voor groenten en fruit." 

"Er zijn veel redenen waarom het een slimme keuze is om verpakte groenten en fruit te kopen. Ten eerste zijn verpakte groenten en fruit handig omdat ze meer fruit bevatten, waardoor de verwerking aanzienlijk wordt verminderd. Bovendien hoeft de consument de kwaliteit van het te kopen fruit niet te controleren, omdat iemand anders dat al heeft gedaan, namelijk de leverancier, die verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het product verpakt in eenheden zonder onvolkomenheden en met een homogene grootte. Bovendien vermindert de zak of het net, in vergelijking met onverpakte producten, de behandeling van groenten en fruit aan de kassa, met het bijkomende voordeel voor consumenten om sneller te kunnen winkelen. En ten slotte wordt het aantal mensen dat de weegschaal en de bijbehorende toetsen gebruikt op deze manier beperkt."

Voor meer informatie:
Franco Locati
Giró Italia
Via dei Lavoratori, 3/i
20090 Buccinasco (MI) 
Italië
Tel.: +39 02 45710042
GSM.: +39 348 0714916
mail@giropack.it
www.giro.es 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven