Oekraïense supermarktketens adviseren om AGF los aan te bieden

Oekraïense supermarktketens worden vaak door de lokale autoriteiten verplicht om AGF in wegwerpzakjes te verpakken voordat het wordt afgezet, ook al is deze verpakking niet effectief gebleken in het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus.

De European Business Association zegt hierover: "Als gevolg van het besluit van de lokale autoriteiten verpakken veel winkels dagelijks AGF in wegwerpzakjes ondanks het feit dat ze daartoe op staatsniveau niet worden gedwongen. In deze verpakking gaan groenten en fruit sneller achteruit en wordt een gunstiger omgeving voor virussen gecreëerd." 

Er wordt op gewezen dat fruit volgens het Oekraïense ministerie van volksgezondheid een ongeschikte omgeving is voor het overleven van het virus en dat er tot nu toe geen gegevens zijn over de overdracht van het virus via fruit. Het moet grondig worden gewassen, maar dit is een standaardaanbeveling.

Kristina Linichenko, hoofd van de European Business Association: "De beslissingen van de afzonderlijke steden leiden dus tot een toename van afval met alle gevolgen van dien voor het milieu. Het leidt ook tot een prijsstijging van AGF-producten als gevolg van extra kosten voor materiaal en handling." 

Deskundigen achten het noodzakelijk om de afzet van onverpakt (gewogen) AGF via zelfbediening toe te staan met inachtneming van de elementaire veiligheidsaanbevelingen.

Bron: agroportal.ua


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven