Aspergetelers en horeca slaan handen ineen om seizoen en omzet te redden

​De gesloten deuren van horeca in Nederland betekent niet alleen een aderlating voor horeca-ondernemers, maar ook voor aspergetelers in Nederland. Het aspergeseizoen van 2020 valt precies samen met de maatregelen rondom het coronavirus. En zeker het begin van het seizoen is cruciaal als bijna de helft van de oogst van veel aspergetelers naar restaurants en eetcafés gaat. Reden voor horeca en telers om de handen ineen te slaan. Via ​aspergesvandeteler.nl bestel je nu verse asperges bij horeca in de buurt. Restaurants zijn omgebouwd tot winkel of bezorgen speciale aspergemenu’s bij consumenten thuis.

Geert Leijen, eigenaar IBEO (boekhoud- en administratiekantoor voor horeca) en initiatiefnemer Asperges van de Teler: “Zowel voor horeca-ondernemers als hun toeleveranciers komen de maatregelen keihard aan. En dit geldt ook voor de aspergetelers met hun toch al korte seizoen en kwetsbare verse producten. Vandaar dat we in sneltreinvaart dit initiatief op hebben gezet om de schade voor telers en horeca-ondernemers te beperken. We hopen dan ook dat mensen massaal gaan bestellen via de site.”

Hoe het werkt
Via ​aspergesvandeteler.nl kun je asperge verkooppunten vinden. Dit kunnen restaurants zijn die omgebouwd zijn tot winkel waar verse asperges te koop zijn. Maar er zijn ook asperge verkooppunten die een volledig aspergemenu aan huis leveren inclusief wijntje, gekookte eieren, aardappelen, ham en lekkere (boter)saus. Asperges van de Teler is een platform dat de horecaondernemer koppelt aan liefhebbers die asperges willen bestellen. Zowel de betaling als de bezorging worden verzorgd door het verkooppunt.

Over het initiatief
De initiatiefnemers van Asperges van de Teler doen dit vrijwillig en uit liefde voor de horeca én verse asperges uit het Zuiden. Asperges van de Teler wordt onder andere gesteund door gesteund door boerenorganisaties ​ZLTO​ en ​LLTB​, en ​Koninklijke Horeca Nederland regio Brabant​.
Inmiddels hebben meer dan 50 restaurants, eetcafés, cateraars en telers door het hele land zich aangemeld. Onder hen ook bekende restaurants en telers zoals restaurant Breda van chef-kok Freek van Noortwijk en biologische aspergeteler Erik Verhoeven uit Cromvoirt.

Op de website ​aspergesvandeteler.nl vind je meer informatie over de verkooppunten en de telers. Daarnaast kunnen horecaondernemers en telers zich via de site melden als ze zich aan willen sluiten bij dit initiatief.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven