Roel De Winter, ORCA

“Binnen een week van €2,- naar €13,- voor een schaal asperges”

Tholen – “De Belgische aspergemarkt is weer aan het opkrabbelen. Op zijn dieptepunt vorige week woensdag lag de prijs rond 2 euro per schaal, woensdag op 8 euro en vandaag gingen de prijzen tot 13 euro voor een schaal. Voor de telers is dit een hele mooie prijs”, vertelt Roel De Winter van ORCA. “De mooie prijzen zijn te danken aan een zeer goede vraag en een vrij lage aanvoer vanwege de koude nachten. Midden volgende week verwachten we dat de aanvoer weer toe gaat nemen.”

Ondanks de geluiden dat de aspergesector kampt met werknemer tekorten, loopt bij ORCA de aanvoer goed door. “We hebben continu aanvoer, zodat we onze klanten non stop kunnen beleveren. De kwaliteit van de asperges is daarentegen iets minder dit jaar. Vanwege de koudere nachten duurt de groei wat langer, waardoor ze wat inleveren op kwaliteit en uiterlijk”, aldus Roel. “Ik verwacht dat de hoge vraag volgende week nog aanhoud, maar dat het die week erna wat af gaan nemen.”

“Net als voor de asperges wordt er ook voor de witloof flinke prijzen betaald. De prijzen voor de grondwitloof liggen rond de 5 à 6 euro en voor hydro-witloof tussen de 2 en 3 euro. Dat zijn zeer mooie prijzen voor de tijd van het jaar. Normaal hebben we het in deze tijd wat rustig qua witloof, maar de vraag is nog steeds erg goed en dat vertaald zich in mooie prijzen voor de teler”, stelt Roel. “Het zijn momenteel rare tijden, maar wij zijn gelukkig nog relatief gespaard gebleven. We hebben ons goed voorbereid en onze werknemers zijn niet ziek. Het is mooi dat het werk voor ons door kan gaan.”

Voor meer informatie:
Roel De Winter
ORCA
Drevendaal 38
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32(0)495 37 63 27
info@orca-nv.be       
www.orca-nv.be      

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven