Walter Gubbels over gevolgen Corona-virus voor aspergemarkt:

"Tekort aan stekers is een probleem maar vraag en prijzen schieten de lucht in"

Tholen - De stilgevallen horeca zorgt niet voor een stilgevallen afzet op de aspergemarkt. "De afzet vindt zijn weg naar retail en detailhandel. Ook vanuit Duitsland is er veel vraag. Iedereen is elkaar aan het bellen wie er asperges heeft. Ik verwacht dan ook dat de afzet dit seizoen zijn weg wel zal vinden. Weliswaar niet bij de horeca, maar meer mensen nemen asperges bij de supermarkt en groenteboer mee om thuis te eten", constateert Greenery-teler Walter Gubbels uit Helvoirt.

Klokprijzen lagen vanmorgen op een niveau tussen de 14 en 16 euro bij de Greenery. Door de nachtvorst is de aanvoer kleiner. Daarbij laat ook het tekort aan stekers zich gelden. "Wij hebben een aantal vaste Poolse arbeiders, die allemaal toegezegd hebben de week na Pasen te komen. Alle werknemers hebben de benodigde verklaringen om te werken aangevraagd, dus ik verwacht hen ook allemaal", vertelt Gubbels.

"Wij zitten dus redelijk in het personeel, maar mijn verwachting is dat we niet alles kunnen oogsten. We zullen een klein gedeelte moeten laten liggen, schat ik in. Dat moeten we voor lief nemen", vervolgt Walter. "Ook vanuit Duitsland zijn er veel geluiden dat bedrijven niet aan voldoende oogstmedewerkers kunnen komen. Als dat zo is, kan er uit Duitsland nog weleens een goede vraag ontstaan."

Voor meer informatie:
Gubbels Asperges
Nieuwkuijkseweg 7
5268 LH Helvoirt
Tel.: 06-51 89 08 89  
gubbels-asperges@hetnet.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven