Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het aspergeseizoen 2020 is van start

Het aspergeseizoen 2020 is van start. De eerste verse Peel en Maas asperges zijn inmiddels weer verkrijgbaar bij de eerste aspergetelers, maar ook via supermarkten en groentenspeciaalzaken. Hoewel de seizoensopening dit jaar vanwege het coronavirus niet groots is gevierd, laten de asperges met het mooie weer van afgelopen week niet op zich wachten.

Jan Linssen, voorzitter van AspergeGilde Peel en Maas, vertelt dat het een ongewoon begin van het seizoen is: “Normaal gesproken wordt de seizoenstart namelijk gevierd met een feestelijke opening en open dag. Vanzelfsprekend was dat afgelopen weekend niet mogelijk”, aldus Linssen. “Maar dat betekent niet dat het aspergeseizoen niet van start is gegaan! De asperges laten namelijk niet op zich wachten, zeker niet met het heerlijke voorjaarszonnetje van afgelopen week. Inmiddels zijn er volop verse Peel en Maas asperges verkrijgbaar. Enerzijds bij onze telers die huisverkoop hebben en anderzijds bij de lokale supermarkten en groentespeciaalzaken (uiteraard conform RIVM-richtlijnen).”

En dat komt goed uit, want asperges zijn supergezond en op dit moment nog een van de weinige vollegrondsgroenten die we al kunnen oogsten. Jan Linssen benadrukt hoe gezond verse asperges zijn: “Asperges bevatten veel vitamines, antioxidanten en mineralen. En dat maakt dat asperges goed zijn voor heel uw lijf (van immuunsysteem tot celdeling, tot nieren, botten, huid en haar). Kortom, vers, gezond én lokaal product, dat is wat we nu allemaal heel goed kunnen gebruiken om ons immuunsysteem een boost te geven. Dus geniet allemaal van heerlijke asperges uit onze eigen regio.”

Voor meer informatie:
AspergeGilde Peel en Maas
info@aspergegildepeelenmaas.nl 

Publicatiedatum: